Cycli

Het leven bestaat uit cycli, telkens weer opnieuw. Het wordt steeds weer volle maan gevolgd door een afhangende maan, het wordt steeds weer de eerste van de maand en je wordt steeds weer ongesteld (tot de overgang). Elke week is de zondag er weer en elke ochtend wordt je wakker en moet je uit je bed. Verder gedacht volgt er telkens weer een kwartaal en vieren we elk jaar een nieuw jaar. Het heeft dus geen zin om te tobben over de kleine dingen van iedere dag. Probeer verder te kijken naar het grotere geheel en laat de cycli je helpen met je groei. Want elke dag is een nieuw begin naar het bereiken van je doel, elk dagdeel komt je doel een stukje dichterbij. Dus als jij je laat afleiden door kleine dingen als zorgen of juist gezellige lanterfant dingen, stagneer je tijdelijk. Evalueer dan ook kort en wees soms streng voor jezelf. Je mag tijd inruimen voor een grote portie pret of lanterfanten, je mag zorgen of tobberijen toelaten om even je plaats weer te voelen maar niet te lang. Tijd is een ruim begrip; het valt op te delen in kleine porties of het duurt oneindig lang. Neem een stap hoger op de trede en zie dat je bezig bent met je leven vorm te geven. Veeg dan ook alles wat je belemmert aan de kant. Hoe zie jij je leven voor je over, pak ‘m beet, drie maanden? En wat belemmert je nu? En wat wil je? Schrijf dat voor jezelf op.

Ik zie mijn leven over drie maanden als……. een bruisend, gesetteld lekker leven waarin alles in balans is.

Wat mij nu belemmert is dat ik me te vaak laat afleiden door op het eerste oog onbenullige dingen en bijkomstigheden.

Wat belemmert jou nu nog?

Hoe ga ik dat aanpakken? Door alles vriendelijk af te wijzen en uitleg te geven zodat mensen begrijpen dat ik met mijn plan bezig ben te verwezenlijken.

Schrijf op – hoe ga jij dat aanpakken?

Wil je hier meer over lezen? Ik geef jou mijn mijn boekjes de unieke combinatie van bewustwording en mindfullness ook advies over voeding en beweging om je zowel mentaal als fysiek oersterk en energiek te maken. Zodat je in je kracht staat, vol vertrouwen goed in je vel zit. Met een mooie quote ter inspiratie en ruimte om wat notities voor jezelf te maken. Bij mij heeft het gewerkt – wie weet bij jou ook!

Wil je meer lezen? Kijk dan eens op Fix je Geluk een boekje over je geluk in je leven toelaten.

Fix je geluk – reset je basis.

In dertig dagen zet je je doel neer, leer je je blokkades opruimen en je eigen positieve levensstijl neer zetten die bij jou past. Fix je Geluk is het eerste deel van een reeks geluksboekjes waar je in een 30 dagen challenge aan de basis voor een positief leven werkt. In Fix je Geluk zet je je leven op een gezonde en positieve manier neer door middel van krachtvoer voor lichaam en geest. Dagelijks werk je aan een bewuste lifestyle die jou sterk maakt. Deze unieke combinatie van voeding, bewustwording, mindfullness en beweging voor een positief leven zorgt voor een gezond lichaam en vooral voor een sterke geest. Iedere dag ontvang je namelijk inspiratie over bewustwording, een gezond, voedzaam recept, een bewegingsoefening, een oefening voor jezelf en inspirerende quote. Alles om jouw basis voor een positief leven neer te zetten. Recept voor positief leven: dagelijks een nieuw inzicht waar je mee gaat werken, een quote ter inspiratie, een voedzaam recept en een bewegingsoefening om je lichaam en geest sterk te maken– de vier elementen voor een positief leven – met liefde voor JOU! Dit boek heeft alles om jouw basis voor een positief leven neer te zetten. Fix je Geluk!