Goede journalist nodig?

NLD/Amsterdam/20160908 - Talkies Lifestyle lunch 2016, Esther Kreukniet

Recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek zegt dat we elkaar meer vertrouwen (62%) dan politiek (41%) of media (36%). Het nieuws dat we van elkaar horen, is veel invloedrijker dan wanneer we het ergens anders horen. Dit gegeven laat zien dat je online communities kunt inzetten om met je werk als journalist of redacteur meer mensen effectief te bereiken. Maar hoe doe je dat?

Voor bedrijven is de connectie met hun achterban steeds belangrijker. Transparantie, eerlijke en oprechte verbindingen  waar behoefte aan is. Als merk beloven dat je bijdraagt aan een betere wereld maakt impact. Via een community is deze belofte te valideren en consumenten te bereiken. En als journalisten en redacteuren deze communities weer weten te vinden, kunnen ze andere experts dan de usual suspects aan het woord laten in de media. Op die manier vergroot je je naamsbekendheid.

Al meer dan twintig jaar schrijf ik artikelen voor bladen, glossy magazines, kranten, regionale tijdschriften en kranten, personeelsmagazines en websites. Ik doe interviews, maak mooie reportages en maak content, blogs en tegenwoordig ook Instagram posts en stories voor bedrijven. Regelmatig train ik secretaresses op gebied van PR, communicatie en redactie of HR managers op gebied van vacature teksten of stukjes voor het personeelsblad zodat ze zelf de content op de website en social media kunnen zetten. En bij een grote webshop heb ik onlangs alle medewerkers getraind om pakkende artikelomschrijvingen bij de producten te maken met pakkende titels en SEO teksten. Nu kan het zijn dat u advies wilt. Op gebied van communicatie, een artikel schrijven, social media of meer consumentgerichte content op uw website wilt. Dat kan. U kunt me rustig bellen want ik heb al meer dan 20 jaar ervaring voor het MKB en het bedrijfsleven. Misschien wilt u dat ik uw medewerkers train of misschien wilt u juist alle professioneel content uitbesteden zodat u van die zorg af bent.

Wanneer moet je een professionele tekstschrijver inhuren? Dat ligt eraan: als je je website wilt vernieuwen, als je gevraagd bent om een stuk in te leveren voor de krant of een magazine, je social media wilt opkrikken, een pakkende nieuwsbrief wilt schrijven, goede product informatie wilt neerzetten, regelmatig nieuwe (SEO) tekst op de website wilt, een personeelsblad wilt schrijven, een pakkende blog wilt maken of misschien wel een jubileum boekje wilt maken of een (online) tijdschrift in kleine oplage… Maar ook als je met een nieuw project bezig bent en je de interne communicatie vlotjes wilt laten verlopen, persberichten wilt uitbrengen of bezig bent met een nieuwe strategie waarover gecommuniceerd moet worden, er zijn voorbeelden genoeg!

Een ondernemer staat er namelijk altijd alleen voor en hoe fijn is het dan om iemand te hebben die precies jouw visie onder woorden en tot uiting kan brengen? Snel en accuraat en zonder hoge kosten? Ik ben zelf ook ondernemer en ik begrijp hoe lastig het is om een goede tekstschrijver in de buurt van Rotterdam te vinden, die ook nog eens zelfstandig werkt en jullie werkwijze in no-time begrijpt. Voor een normaal tarief kun je me inhuren, zonder addertjes onder het gras. Ik werk voor coaches, ZZP’ers, CEO’s en bedrijven. Dus heb je een keer een krantenartikel, column of blog dat je in moet leveren? Of wil je dat de communicatie rondom jullie website voortaan top geregeld is? Bel me, dan maken we er samen een mooi verhaal van.

Hierbij mijn deals en tarieven:

Ik schrijf blogs, interviews, artikelen of andere teksten voor uw bedrijf – mijn uurtarief is €  75,– ex btw / per uur (excl reiskosten). Maar we hebben ook mooie deals om je bedrijf een boost te geven:

Web Tekst deal I:

Web content booster: drie keer per week een geweldig (nieuws)blog, vak gerelateerd -> € 395,– ex btw/ maand.

Prof Tekst deal II:

Professioneel artikel of persbericht voor de website, tijdschrift of krant met wervend social media plan omtrent het onderwerp –> € 495,– ex btw.

Smart Tekst deal III:

Vier persberichten per jaar over een nieuwe dienst of product, bijbehorende content voor website, briefing voor zowel interne- als externe communicatie, aanpassingen website en uitvoering social media plan –> € 795,–.

Total Tekst deal IV:

Alle communicatie voor het bedrijf: het onderhouden van de website teksten, brochure teksten, opzet interne- en externe communicatie, persberichten, PR, nieuwsbrieven, interviews, social media en waar nog meer behoefte aan is –> € 995,–/ ex.btw/ per maand.

Dit pakket wordt door een aantal bedrijven afgenomen die geen communicatie of PR dame vast in dienst wil hebben maar wel gebruik wil maken van deze diensten, afhankelijk van de wensen nader in te vullen, op basis van een langer samenwerkingsverband, bijvoorbeeld elke twee maanden of elk kwartaal.

Uurtarief: € 75,– ex. btw / per uur, excl reiskosten.

Zou het jou wat lijken om voortaan alle communicatie rompslomp uit te besteden op professionele wijze? Misschien is jouw bedrijf wel toe aan een volgende stap in haar professionalisering maar wil je net geen vaste kracht aannemen voor dit onderdeel. Samen met jullie secretariaat geef ik vorm aan jullie wensen en weten jullie dat het goed uitbesteed is: wel een lekker gevoel: jullie eigen communicatie- en PR specialist in house!

Kom je een keer langs in mijn kantoorpand in Brielle of neem je contact op? Ik vind het leuk om mee te denken, te sparren om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Met de juiste boodschap.

Wil je nog meer weten? Lees dan mijn Bio hier…

Ik wens je een fijne dag!

Hartelijke groet, Esther