In balans…..

balans
balans

In balans….

Het leven is een test, soms voelt het echt zo. Ik realiseer me dan, als je dát weet, je er gemakkelijker mee om kunt gaan. Als je alle positieve én negatieve dingen als een test beschouwt, dan is het leven een stuk makkelijker te bevatten.

Ik las laatst in een prachtige column van Susan Smit (mijn lievelingsschrijfster) dat in balans zijn niet je hoogste doel moet zijn. In constante vorm van balans zijn is niet haalbaar, saai en de dood in de pot. Ze maakte een mooie vergelijking met een koorddanser, die om in balans te zijn, continue moet bijsturen van links en rechts om op het koord te blijven. Het leven is net zo, het is geen kaarsrechte weg. Continue moet je bijsturen, een beetje naar links en een beetje en rechts om in balans te blijven.

Het enige dat ik jou wil mee geven is dat er altijd problemen zullen zijn in je leven – alleen jij hebt de keuze hoe je er mee omgaat. Voor jezelf moet je proberen stabiel te blijven, te relativeren en te beseffen dat je je zelf nog hebt. Jij, je mooie, sterke persoonlijkheid en de lieve mensen om je heen. Plus het vooruitzicht dat het echt ooit weer beter wordt.

Problemen zijn om op te lossen, het zijn slechts tests om te kijken hoe je er mee omgaat, hoe veerkrachtig je bent. Als je dat weet, ga je het anders benaderen. Dan bekijk je je probleem van een afstand en relativeer je meer, leer er van en besef je dat dit telkens terug komt totdat je er mee om weet te gaan. Met andere woorden: hetzelfde probleem blijft steeds terug keren in een andere gedaante en het is aan jou hoe je er mee om leert te gaan.  Net zolang tot je het door hebt, dan vult de ruimte zich met licht voor mooie, nieuwe dingen. Het zijn mijn woorden, dat weet ik, geloof daar in. Heb vertrouwen. Wees een voorbeeld voor anderen, misschien hebben ze er iets aan. Al die tests vormen je en ook al vraag je er niet om, ze komen geheid op je pad – absoluut en niet te vermijden.  Ik wil je daar alleen op voorbereiden.

Leef niet in angst maar in wetenschap. 

Ze komen vroeg of laat – tot die tijd geniet je van het leven, ben je scherp en wijs en groei je door het vertrouwen dat je in jezelf schept in de tijden dat het wél goed gaat. Elke dag is een bouwsteen naar kracht, gebruik het goed en twijfel niet. Je krijgt in het leven wat je aankunt.  Je bent sterker en liefdevoller dan je denkt. Je kunt die tests dragen. Ook in tijden van ziekte, overlijden, verlies en verdriet. Het klinkt onwaarschijnlijk of je denkt misschien – dat is makkelijk gezegd: zij weet niet wat ik meemaak of heb meegemaakt. Dat is ook zo, ik ben de eerste die dat toegeeft en ik bagatelliseer niets, ik zou niet durven. Ik bied je alleen dat sprankje hoop, dat kleine vonkje om door te gaan en je ‘probleem’ of ‘test’ te aanvaarden, te handelen, te accepteren, los te laten – er mee om te gaan. Neem afstand, relativeer en bezie het anders zodat je het om kunt buigen tot een positieve ervaring.

Wil je hier meer over weten? Speciaal voor jou heb ik een serie Geluksboekjes geschreven. In elk boekje afzonderlijk leer ik je hoe je kunt genieten van het leven en hoe je jezelf mentaal en fysiek weerbaar kunt maken. Dit gecombineerd met heerlijk gezonde recepten, super bewegingsoefeningen en dagelijks een quote en oefening om je mentale weerbaarheid te vergroten, je sterk te maken en vooral te genieten van het leven dat je hebt.

In deel II Máák je Geluk leer ik je om je gevoeligheid tot je kracht te maken. Ik laat je zien hoe je je eigen geluk kunt creëren en vasthouden door positieve dingen in je leven te integreren. Want: je moet het zelf doen. Life is short, start now!

Lees meer of bestel hier: Máák je Geluk

#flow #intuition #love #writinggirl #genieten #leven #balans