Kruispunt in je leven

Er zijn momenten dat je je realiseert dat je op een kruispunt in je leven staat en je je afvraagt: welke kant ga ik op? Om de zoveel jaar krijg je een nieuwe fase in je leven en dan maak je de balans op waar je naar toe wilt en of de nieuwe richting bij je doel of de roeping in je leven past. Veranderingen in het leven horen er bij en juist als je die veranderingen omhelst als nieuwe uitdagingen die jou laten groeien in het leven, wordt het leven een groot feest. Je innerlijk kompas (instinct) liegt nooit, dus is het belangrijk daar naar te luisteren door af en toe de stilte op te zoeken en de verbinding te zoeken. Je kunt heel veel mensen die het beste met je voor hebben om advies vragen en je mentor raadplegen maar uiteindelijk ben jij degene die beslist welke kant je op gaat.

Besef goed dat juist de teleurstellingen, de dingen die niet doorgaan, voor je neus weggekaapt worden of zelfs mislukken, jou krachtig maken. Mijn moeder zei altijd als iets niet doorging: “dan moet het zo zijn”. Met mijn kleine, ongeduldige ego vond ik dat juist stom, maar nu besef ik dat er meer was. Iets groters, iets beters dat ik op dat moment niet kon bevroeden. Dat juist teleurstellingen, mislukkingen en tegenvallers (en geloof me, ik wil ze ook liever niet) jouw karakter vormen, jou sterker maken, jou behandelen als de uitverkorene die deze last kan dragen. Omdat je schouders breed genoeg zijn. Je krijgt niet meer dan je aankan en we hebben al heel wat mee gemaakt. Vaak ben je zelf onbewust je eigen tegenstander, blokkeer je de potentie die in je zit of ben je gewend dat niet alles gaat zoals je wenst. Als er dan een nieuwe kans of uitdaging voorbij komt, twijfel je misschien of vraag je je af of je het wel aankunt. Dan zit er maar een ding op: de uitdaging aangaan en vertrouwen. Als je dat niet doet namelijk, dan blijft deze uitdaging keer op keer op je pad komen, tot je het wel snapt. En dat is meteen de oplossing voor de onbewust ingebouwde tegenspoed die je eigenlijk op jezelf afroept: door de strijd aan te gaan en actie te ondernemen, overwin je in ieder geval die negativiteit al. Want hoe fijn zou het zijn om dat achter je te laten en niet meer te hebben? Om een nieuwe levensfase in te gaan zonder (faal)angst? Dan opent er zich een nieuwe wereld voor je die jij verdient.

En natuurlijk het is eng om in het diepe te springen, telkens weer. Maar besef wat je WEL hebt en pieker niet over wat je kunt verliezen. Spreek je dankbaarheid uit over de mooie dingen die je hebt in je leven plus de moed die je erbij krijgt. Moed is een verzamelnaam om je angst in de ogen aankijken, en dat kun je. Met de juiste portie geloof, vertrouwen, liefde en geluk. Ik sta ook regelmatig op een kruispunt in mijn leven om een nieuwe fase in mijn leven in te gaan. Met vrienden of werk maar ook op andere vlakken. Zo ga ik vanmiddag naar een groot event dat schaalvergroting voor Writing Girl betekent (eng!), vraag ik me af of ik er een nieuw product op gebied van beauty erbij moet importeren (OMG, wat haal ik allemaal op mijn hals!), wil ik over twee weken mijn manuscript voor mijn nieuwe boek bij mijn mentor neerleggen (druk!) en wil ik graag mijn journalistiek communicatiebureau uitbreiden. Dat zijn heel veel dingen. En ik heb er goed over na gedacht. En besproken met mijn beste vrienden en familie. En het staat al zo lang op mijn lijstje en ik wil het al zo lang. Dus ga ik het doen? Ja! Want zonder deze “uitdagingen” heb ik niet het gevoel dat ik me ontwikkel, en dat wil ik zo graag. Ik wil mensen inspireren en vooral de nieuwe, jonge generatie de kracht en inspiratie geven dát je je dromen moet volgen en doen. Het is een sprong in het diepe maar ik weet dat ik het kan. Hoe ik zo ver gekomen ben? Door de juiste balans te zoeken, te vinden en te behouden. Die heb ik voor mezelf uitgevogeld door het boek Pluk je Geluk te schrijven, een handig werkboek waar je zelf werkt aan je beste leven en uitzoekt waar jouw ideale balans ligt. Maar ook door dingen te proberen en bepaalde tools voor te gebruiken die ik graag met je deel:

 1. Zoek de stilte op. De kalmte vanbinnen is je superkracht. Je hebt het nodig om de positieve stem in je hoofd te horen en naar je instinct te luisteren, dan vallen alle antwoorden in je schoot.
 2. Leef in het nu: op dit moment ben je hier mee bezig, stuur twijfels of vervelende gedachten weg, ze helpen je niet.
 3. Fight Evil! Ga de strijd aan met alle negatieve gedachten voordat ze je mond uitkomen. Hoe? Benoem je gedachte of emotie, neem afstand, bekijk het, doorleef het, voel in je lichaam waar het pijn doet, leg je hand erop, zeg dat het goed is en laat het gaan, zeg het letterlijk vaarwel. De bedoeling is dat je binnen een afzienbare periode al je evil thoughts hebt overwonnen en afgeleerd zodat je met een schone lei iedere dag wakker wordt.
 4. Het maakt niet uit wat je overkomt, het gaat om je reactie. Zorg dat die vol vertrouwen en positief is.
 5. Bedenk dat stress of teleurstellingen tijdelijk zijn en voorbij gaan. Je weet nog niet hoe, maar ze gaan voorbij
 6. Laat negatieve gedachten of reacties los en bevrijd jezelf.
 7. Vorm je eigen positieve karakter: wees bescheiden aan de top en sterk in diepe dalen, laat teleurstellingen je niet breken maar sterk maken.
 8. Voel hoe het is als je succes hebt, visualiseer je denkbeeldige succes en je gaat je zo gedragen.
 9. Kijk niet naar anderen of wees niet jaloers. Er is zoveel ruimte voor iedereen en gun iedereen het beste, draag geen wrok in je.
 10. Probeer onzekerheid te omarmen. Soms krijgt een deel van je leven pas een naam als je er rustig op terug kunt kijken
 11. Hoe ouder je wordt, hoe stiller je waarschijnlijk zult zijn. Leven maakt nederig. Zeker als je ziet aan hoeveel onzin je je tijd ooit verspilde
 12. Maak je dankbaarheidslijstje en vul hem iedere dag aan met een paar dingen. Ik ben er in 2016 mee begonnen in mijn notities van mijn telefoon en de lijst is bijna oneindig en zo leuk om terug te lezen!
 13. Heb vertrouwen en geloof. In jezelf, in de mensen, in je dromen, in het universum, in god, in je voorbeeld. Je groeit ergens naar toe. Geloof is het medicijn voor een gebalanceerd mooi leven waarin je vooruit komt.
 14. En laat los. Vertrouw. Trust. Vertrouw maar eens een keer op die hele grote golf die over je heenspoelt, wie weet is het wel een warme golf en eindig je op het mooiste strand van je dromen waar al je wensen uitkomen. Het kan. Geloof me. Vertrouw.
 15. Geniet. Als je al deze stappen hebt doorlopen en je eigen gemaakt hebt, wordt het dan niet eens tijd om simpelweg te genieten? Van een kop thee, je eigen tuin, mooie muziek of een goed gesprek met een fijne vriendin? Ik vind van wel, want liefde voor jezelf is belangrijk. Geniet van deze reis!

Simpelweg happy

Pluk je Geluk is nu een tijdje op de markt en we krijgen bij de uitgeverij de meest mooie reacties binnen. Veel mensen lezen elke dag in het boek, of pakken het er even bij als ze voelen dat ze het nodig hebben. En na jarenlang jojoën met haar gewicht heeft een lezeres al haar doel bereikt: tien kilo eraf en een gezonde, positieve levensstijl waarbij ze zich gelukkig voelt. “Het verhoogt mijn geluksfactor,” schreef ze en dat is natuurlijk het mooiste compliment!

Het boek staat dan ook bomvol goede tips op gebied van voeding, hormonen, sporttips maar ook eenvoudige adviezen om elke dag een half uur naar buiten te gaan, veel water te drinken en tools om negatief denken uit te bannen. Door 30 dagenlang dit boek te volgen en te ontdekken hoe jij je doel bereikt, energiek wordt en positief in het leven komt te staan. En blijft! Gewoon toe te passen in dagelijks drukke leven met heerlijke recepten en voedingstips.

Kom in beweging, eet gezond, leer ontspannen en ga ondertussen met jouw persoonlijke uitdagingen aan de slag. Met handige sportschema’s, 30 easy recepten, yoga oefeningen en meditaties, biedt Esther je een helpende hand en stimuleert ze je vooral om het zelf te doen. Wat valt er te verliezen behalve een paar kilo’s?

In dertig dagen naar je doel, jij kunt het ook! Het is nu nog heerlijk vakantieperiode maar wil je straks weer lekker vol energie de herfstperiode in? Of kom je net uit een burnout of hang je er tegen aan? Pak dan het boek erbij en volg me op Instragram of deze blog, want ik geef je dagelijks tips hoe je het leukste uit je leven kunt halen.

Verhoog je geluksfactor!

Boek bestellen? Gun het jezelf of een goede vriendin en kijk op deze leuke website of bij Bol.com!

Kruispunt in je leven