Powerdressing, kleed je als Maxima

Zijn jullie ook zo’n fan van Maxima? En hoe zij zich kleedt? Ik wel hoor, ik kan geen genoeg van haar krijgen! En ik niet alleen, ze is verkozen tot de best geklede royalty wereldwijd. Die jurken, die juwelen, die accessoires, alles klopt! Maxima heeft van nature klasse en dat zag je al toen ze als jonge meid met haar mooie Tod’s tas door de straten van Buenos Aires liep. Maxima heeft een aangeboren chique, een vleugje sexiness en een grote dosis kracht bij alles wat ze draagt. Ze kan en durft zich te kleden en ze heeft er plezier in, ze komt binnen.

Jezelf goed kleden is belangrijk, ook met een dag dat je je minder florissant voelt – juist dan. Ik wil dat jij nadenkt hoe jij ook met een simpel statement, een enorm gaaf pak of outfit jezelf kracht kunt geven. Vaak door een mooie pashmina, een grote ketting, een top regenjas (helaas nodig in dit land), een supermooie tas of laarzen en een statement broche. Ik geniet er altijd van hoe vrouwen gekleed gaan in het buitenland, dat begint al in België. Mooi gekapt, mooie jas, goede tas, je ziet dat die vrouwen het naar hun zin hebben, het maakt het leven aangenaam. En helemaal in zuidelijke landen als Italië of Spanje, het is een feest om daar te kijken hoe vrouwen die bij een bank of in een winkel werken gekleed gaan. Je straalt wat uit en dat geef je af op andere dames.

Ga eens bij je zelf na, ik geef je twee voorbeelden. Ik kom altijd bij de bank mijn zaken regelen, van pas aanvragen tot en met mijn hypotheek verlengen en alles daartussen. Er zijn twee vrouwen, zonder namen te noemen, die me altijd helpen. Mevrouw A is een afgetobde moeder die altijd met een kleurloos pakje aan loopt, afgetrapte schoenen, volgens mij niet met plezier werkt en geen moeite doet voor leuk haar of een make upje en mevrouw B is een alleenstaande, opgemaakte vrouw met een zoon van elf die er altijd top uitziet (ook al zijn het pakken van H&M of Zara), haar haar altijd strak in de haarlak heeft zitten en haar nagels mooi gelakt heeft. Me altijd opgewekt begroet terwijl de ander in haar agenda moet kijken wat mijn naam is. Daar begint het al. Bij mevrouw A is altijd alles moeilijk en lastig en moet ze ‘het eerst nog nakijken voordat ze uitsluitsel geeft’ en me altijd durft te vragen hoe lang ik nou gescheiden ben en of ik al een nieuwe partner heb. Terwijl ik gewerkt heb voor een goede baan, financieel zelfstandig ben, enzovoort, enzovoort. Mevrouw B heeft als instelling ‘geen probleem en ik ga er voor zorgen’ en vraagt altijd hoe oud mijn zoon is en of het goed gaat met hem. Met wie denk jij dat ik liever zaken doe? Het gaat me om de instelling, de positiviteit, en dat begint met de kleding en de uitstraling, geloof me.

Ik voel me altijd fijn (lees veilig) als ik van te voren weet dat alles klopt. Het maakt je ook afstandelijk (want alles klopt altijd, en dat is eng) maar ik hecht daar waarde aan. De avond tevoren leg ik het liefste alles klaar en maak graag setjes die ik in mijn kast hang. Kleding uitzoeken en nieuwe setjes maken is voor mij een vorm van ontspanning, probeer het maar eens. En dan nog een goede tas, mooie jas, paar goede laarzen, mooi pak en een mooie sjaal. Echt waar het kan allemaal van Zara (regenjasjes!) en Massimo Dutti (Bloesjes, broeken en suede jasjes!) Investeer, ik doe er altijd járen mee. Denk nou niet (zoals ik vroeger toen ik op de bandenzaak werkte) niemand die me ziet behalve een paar stoffige boekhouders, want daar gaat het niet om. Door je goed te kleden, voel je je lekker en krachtig en die positiviteit straal je uit naar anderen en hierdoor maken we er met zijn allen weer een betere wereld van. En willen alle slecht geklede criticasters hun mond houden aub? Dank u!

Schrijfoefening:

Welk must have accessoire ga jij aanschaffen of voor sparen zodat je elke dag een entree maakt? (Tas, jas, laarzen, sjaal, horloge, Armani–pak, een look a like of Tod’s tas?) Schrijf op en droom er vast over….

Hoe zie jij jezelf graag gekleed gaan?

Waar, wanneer en hoe?

Wat wil je uitstralen, hoe ga je dat doen?

En in je vrije tijd, hoe zie je er dan uit?

En vind je deze oefening oppervlakkig? Nou dat mag ook wel eens, na dertig dagen diepzinnig nadenken over het leven.

Dit was dag nummer 30 uit het boek Pluk je Geluk. Benieuwd wat voor recept, oefening en mindset quote hierbij hoort? Blader dan snel naar blz 191.

Wil je meer weten? In mijn nieuwe boek Pluk je Geluk lees je veel meer hoe je je geestelijke gemoedsstand kunt versterken. Met lekkere receptjes die zo klaar zijn en jou de juiste vitamines geven. In slechts een maand is je lichamelijk en geestelijk systeem en hormonale toestand weer op orde waardoor je je sterk voelt in lichaam en geest. Je valt vanzelf af, zonder dieet of medicijnen en voelt je stukken energieker. Wie wil dat nou niet? Maar hoe doorbreek je je oude patroon en zorg je ervoor dat je niet terug valt in je oude gewoonten? In dit boek begeleid ik je dagelijks met goede recepten zodat je geen trek of dipjes hebt, mooie oefeningen, ontspanning en vooral veel beeldmateriaal om bij weg te dromen. Heerlijk, ik gun het iedereen!

En baadt het niet? Dan schaadt het niet, zo is het ook nog een keer. Maar het is ONTZETTEND leuk om uit te proberen wat werkt en wat voor effect het voor jou heeft. Zo, ik ga mijn computer uitzetten en lekker een uurtje naar buiten. Ik wens jullie een fijne dag, zorg goed voor jezelf!

 

Liefs, Esther

 

Powerdressing, kleed je als Maxima