Sterk zijn…..

Our Rating

10

Sterk zijn is the only choice…

Soms komen emoties sterker binnen dan bij zelfverzekerde, sterke personen. Bij navraag bleken ook die mensen zichzelf te beschermen en zich zelf voortdurend toe te spreken met gevleugelde uitspraken als: “Snel vergeten deze ….” of “daar moet je overheen stappen”, “een streep eronder” of “morgen weer een nieuwe dag”, “nieuwe ronde, nieuwe kansen, van fouten leer je, en door tegenslag kom je sterker uit de strijd.”

Klopt allemaal maar je moet het wel doen. Want bij mij staan ook soms de emoties in mijn keel of de tranen achter mijn ogen en moet ik toch door. Hoe hard het ook is. Om mezelf te wapenen en te focussen op goede vooruitzichten denk ik aan de mooie tijd die voor me ligt, de plantjes die aan het wortelen zijn en de gedachte aan de drie maanden dat je deze rit uit gaat zitten. Focus. Wees sterk. We gaan door, naar dat ene doel. Gooi alles wat er niet bij hoort weg en ga door met leven. VERTROUW ER ECHT OP DAT ALLES GOED KOMT! Dat is je basis, dat is de kern die je moet hebben om kracht uit te putten. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. Sterker nog: zo meteen een nieuw uur met nieuwe kansen. Klaar ermee!
Hoeveel gradaties zou jij jezelf nog sterker kunnen maken zonder dat je je gevoel verliest? _____________________________________________________________
Om je een voorbeeld te geven: toen mijn relatie niet lekker liep, was ik sterk voor mezelf: dit is niet wat ik wil, ik weet dat iemand niet gaat veranderen dus ik wil niet dat je telkens weer verdrietig wordt. Neem een stap terug, bekijk of het echt zo erg is en relativeer. Klaar ermee. Maak jezelf niet ziek met gedachten, geloof dat het leven zo loopt en dat het beste naar je toekomt want je bent een goed mens! Laat de stroom aan gedachten los, praat er met iemand over als het je oplucht en gooi het van je af. Door op te schrijven, door een stuk te gaan lopen, een film te bekijken of een boek te lezen. Focus op de mooie dingen die komen gaan, de liefdes die nog op je pad komen en de vooruitzichten in de toekomst.
En hoe kun je dat eenvoudig doen? _____________________________________________________________
Door in het hier en nu te leven en je aan je gezonde levensstijl vast te houden, nog beter dan voorheen want dat is je uitweg naar het leven dat je zo graag wilt. GELOOF IN JE ZELF!!

Koken is ook een mooie afleiding en laat je goed voelen, dat je iets goed kan en lekker constructief bezig bent goed voor jezelf te zorgen.

Recept of the day: Kiprollade met snijboontjes, mais en salade.

Wil je meer lezen uit mijn Fix je Geluk boekje? Ga dan naar het boekje: Fix je Geluk

Wil je hier meer over lezen? Ik geef jou mijn mijn boekjes de unieke combinatie van bewustwording en mindfullness ook advies over voeding en beweging om je zowel mentaal als fysiek oersterk en energiek te maken. Zodat je in je kracht staat, vol vertrouwen goed in je vel zit. Met een mooie quote ter inspiratie en ruimte om wat notities voor jezelf te maken. Bij mij heeft het gewerkt – wie weet bij jou ook!

In dertig dagen zet je je doel neer, leer je je blokkades opruimen en je eigen positieve levensstijl neer zetten die bij jou past. Fix je Geluk is het eerste deel van een reeks geluksboekjes waar je in een 30 dagen challenge aan de basis voor een positief leven werkt. In Fix je Geluk zet je je leven op een gezonde en positieve manier neer door middel van krachtvoer voor lichaam en geest. Dagelijks werk je aan een bewuste lifestyle die jou sterk maakt. Deze unieke combinatie van voeding, bewustwording, mindfullness en beweging voor een positief leven zorgt voor een gezond lichaam en vooral voor een sterke geest. Iedere dag ontvang je namelijk inspiratie over bewustwording, een gezond, voedzaam recept, een bewegingsoefening, een oefening voor jezelf en inspirerende quote. Alles om jouw basis voor een positief leven neer te zetten. Recept voor positief leven: dagelijks een nieuw inzicht waar je mee gaat werken, een quote ter inspiratie, een voedzaam recept en een bewegingsoefening om je lichaam en geest sterk te maken– de vier elementen voor een positief leven – met liefde voor JOU! – See more at: http://writinggirl.nl/product/fix-je-geluk/#sthash.SRRXMPwM.dpuf