Workshops en cursus schrijven


Workshops en cursus schrijven

Welcome at my office!

Al meer dan vijftien jaar organiseer ik cursussen creatief schrijven, zakelijk communiceren en thriller schrijven.

In mijn nieuwe pand in Brielle organiseer ik naast de cursussen nog meer geweldige workshops – elke maand behandel ik een nieuw thema om de finesses van het schrijven onder de knie te krijgen. Zo gaan we dit najaar leuke workshops thriller schrijven, method writing, columns en blogs schrijven, interviews afnemen, kinderboeken schrijven, story telling, CV schrijven, commercieel zakelijk schrijven, social media beheren, blogs schrijven en nog veel andere finesses van het schrijversvak organiseren op onze nieuwe lokatie!

Elke maand behandel ik een thema zodat jij kunt kiezen waar je aan wilt deelnemen. Ook geef ik workshops schrijven bij bedrijven, zo heb ik een keer bij een kinderdagverblijf een workshop mindmapping en verslag schrijven gegeven, super leuk!

Op kantoor geef ik workshops op de dinsdag, donderdag en vrijdag, kijk voor meer info op het schema.

Signeertour-1

Droom jij van je eigen boek? Het kán! Ik geef cursussen om je eigen boek te schrijven waarin ik je professioneel begeleid.

Ieder kwartaal geef ik een nieuwe reeks cursussen van acht lessen:

1. Creatief Schrijven – de grondbeginselen om goed te leren schrijven.

2. Communicatief zakelijk & commercieel schrijven.

3. Schrijf Coach – individuele begeleiding bij je eigen boek schrijven/uitgeven.

4. Pluk je Geluk Workshop – in acht stappen naar een positief leven.

5. Schrijf Begeleiding – voor het schrijven van je eigen levensverhaal.

Creatief schrijven, schrijfcursussen voor een boek, commercieel tekstschrijven, korte verhalen schrijven, een levensverhaal of schrijfcoaching voor jezelf om gelukkiger te worden! Allerlei soorten vrouwen (en mannen!) komen bij mij voor advies als ze vastgelopen zijn of juist tijd willen maken om ein-de-lijk dat verhaal of boek te schrijven. De cursussen zijn acht lessen van twee uur en zijn vanaf 495,–

Of zoek je een plek om rustig te schrijven of de bekende stok achter de deur? Kom dan bij mij op kantoor van Writing Girl schrijven, een echt schrijfpaleis! 

Ik begeleid je en geef je de juiste tips en tools om je droom waar te maken. Want geloof me: schrijven kun je leren en het is echt een cadeautje voor jezelf!

Inmiddels zijn er al twee boeken uitgegeven, heeft zich één talent zich ontpopt tot columniste, heeft een cursiste een kinderboek geschreven, heeft een zakenvrouw een vaste rubriek in een ondernemers magazine en blogt een vrouw voor een groot publiek. Elke cursus bestaat uit acht lessen waarin de verschillende facetten behandeld worden.

Meer informatie

  1. Cursus Creatief Schrijven: Deze basiscursus bestaat uit 8 workshops van twee uur met maximaal zes deelnemers. We leren een storyboard maken, verhalen schrijven, dialogen, personages, plots en scenario schrijven, interviews geven, kinderverhalen schrijven, artikelen schrijven, columns en blogs maken en natuurlijk thriller schrijven! 
  2. Communicatief & commercieel schrijven. Deze cursus bestaat uit 8 workshops van twee uur met maximaal zes deelnemers. Bij deze cursus leer je communiceren, luisteren en commerciele teksten schrijven voor het bedrijfsleven. Kernachtig de boodschap over te brengen in de versnipperde wereld van print en online media. Sterke teksten die pakken, effectieve brieven, mails, advertenties, uitnodigingen, artikelen, webteksten en persberichten. Een organisatie die daadkrachtig schrijft, bereikt meer mensen. Het schrijven van interviews, artikelen, brieven, newsletters, teksten voor websites, online media, strategische planning, persberichten, columns, blogs en marketing & communicatie planning worden behandeld. 
  3. Schrijf Coach – individuele begeleiding bij je boek schrijven: altijd van gedroomd om je eigen boek te schrijven?! Ik begeleid je bij het realiseren van die droom. We raden cursisten aan eerst de basis cursus Creatief Schrijven om daarna een Schrijf Coach in te schakelen voor individuele begeleiding van het boek. Deze individuele begeleiding bestaat uit 10 workshops van anderhalf uur om daadwerkelijk je boek te schrijven!
  4. Pluk je Geluk! Door middel van deze schrijf therapie schrijf je jezelf in tien stappen naar een positief leven. De reden maakt niet uit, het motief om nog meer geluk in je leven toe te laten is cruciaal. Geluk dat haalbaar is, grijpbaar, misschien zit je er wel bovenop. Bij elk inzicht hoort een verandering. Doe iets, onderneem iets, stel je open en filosofeer over je eigen leven. Waar je geluk ligt, of je het wel ziet, grijpt en begrijpt. Pluk je geluk is voor mensen zoals jij en ik, die graag een stapje vooruit willen en de liefde en het geluk willen toelaten. Hier en nu en in jouw leven.
  5. Schrijf Begeleiding voor het schrijven van (levens)verhalen voor jezelf. Vaak krijg ik de vraag of ik (oudere) mensen niet kan helpen hun levensverhaal op te tekenen. Ieder mens heeft een prachtig verhaal en dat mag niet verloren gaan – ik help om om het levensverhaal in kaart te brengen tot en met het realiseren van een mooi vormgegeven boek. Prachtig om te doen en het geeft heel veel voldoening om je eigen (levens)verhaal op papier te zien. Deze begeleiding voor het optekenen van een levensverhaal bestaat uit minimaal 10 sessies van twee uur. In een ongedwongen sfeer komen we in groepsverband of individueel in regio Rotterdam bij elkaar om serieus je schrijftalent te ontwikkelen. Of je nu een boek wilt schrijven, met een lang gekoesterde wens rond loopt of gewoon wat meer wilt weten over het schrijversvak, bij mij leer je de kneepjes van het vak. In een serie van acht workshops behandelen wij alle facetten van het schrijven; of het nu een mooie dankbrief is, een kort verhaal of puur je gevoelens op het papier te leren zetten, ik geef de handvaten om een goedlopend verhaal te schrijven. Elke twee weken bespreek ik verschillende schrijf technieken en geef ik huiswerk mee. Onder het genot van een hapje en een drankje bespreken wij alle leuke details van het schrijven en lezen; het wordt een heerlijk moment voor jezelf.

Voor meer info, data en tarieven kun je me mailen op: info@estherkreukniet.nl

 

Workshops en cursus schrijven