Begin vandaag nog aan je boek: 5 tips!

Begin vandaag nog aan je boek: 5 tips!

Er zijn schrijvers die binnen een half jaar een script op papier hebben of zelfs een geweldig boek (denk aan Camilla Lackberg of Simone van de Vlugt, enorm productieve schrijvers) alleen is dat niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, er zijn legio schrijvers die enorm uitstelgedrag vertonen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We vragen dan ook in ieder interview met een bekende schrijver hoe hij met de vervelende stemmetjes in z’n hoofd omgaat en wat goede tips zijn om daadwerkelijk te gaan schrijven.  Hier komen ze:

Tip 1: Pitch je boek in een zin.

 

Het boek van John Boyne, de jongen in de gestreepte pyama, heeft diepe indruk op me gemaakt omdat het concept zo duidelijk was. Het zoontje van een Duitse commandant raakt bevriend met een joods jongetje in het concentratiekamp. De reden waarom mijn boeken vaak zolang duren is omdat de boodschap niet helder is. Wat wil je vertellen? Waar wil je heen? En wat is de boodschap? Maak die eerst maar eens duidelijk voor jezelf, en denk na over je genre en doelgroep.

Lees hier verder voor meer info:

 

Begin vandaag nog aan je boek: 5 tips!

Workshops & Masterclasses @ Writing Girl!

Writing Girl organiseert wekelijks ontzettend leuke workshops en Masterclasses waar je veel van opsteekt en energie van krijgt. Allerlei workshops en cursussen op gebied van schrijven, journalistiek, bloggen en communicatie maar ook presentatie, fotografie, styling en marketing. En het goede nieuws is dat de nieuwe workshops schrijven in september weer beginnen! Van thriller schrijven tot en met zakelijk schrijven, van bloggen tot en met je levensverhaal opschrijven – we hebben een serieus aanbod. Met een heleboel leuke Masterclasses van gastdocenten.

De nieuwe workshops zijn bekend!

Wil jij dit jaar goed beginnen en eindelijk dat boek leren schrijven? Een kort verhaal, een kinderboek of je autobiografie? En niet alleen leren schrijven maar ook de fijne kneepjes leren om je boek te publiceren, de marketing op te zetten en je werk onder de aandacht te brengen? Dan ben je aan het goede adres: bij Writing Girl gaan we all the way.

Wil je goed leren communiceren om je doelgroep te bereiken of je bedrijf een boost te geven? Dat kan ook, met korte motiverende workshops of juist intensieve begeleiding. Op ons mooie kantoor van Writing Girl hebben we een heus schrijfpaleis gecreëerd. We hebben alles onder een dak om het schrijven te leren, jou te begeleiden tijdens het schrijven en je alle fijne kneepjes te leren omtrent het publiceren van je boek of werk.

In het nieuwe jaar worden er ook een aantal gastcolleges gegeven door schrijvers die hun werk al gepubliceerd hebben, marketing fanaten, communicatie keien, uitgevers en andere doorzetters waar je veel van kunt leren.

Nederland zit vol met schrijvers die willen leren, uitgedaagd willen worden en graag de kneepjes van het vak willen leren die meestal zo angstvallig verborgen blijven voor buitenstaanders. Writing Girl wil openheid en creëert een platform waar we elkaar stimuleren en motiveren nog beter te worden. En het leuke is dat je het vanuit huis kunt doen, waar en wanneer jij maar wilt.

Writing Girl zit vlakbij Rotterdam, ook uniek omdat de meeste opleidingen in Amsterdam zitten. Writing Girl geeft cursussen, workshops, gastcolleges en Masterclasses.

Informatie workshops: 

Workshop Creatief Schrijven – 69,95 euro. We leren een storyboard voor een verhaal opzetten, dialogen maken, personages uitdiepen en het plot uitwerken.

Workshop Thriller schrijven – 69,95 euro. In deze zalige workshop leer je de finesses van het thriller schrijven en het opzetten van een storyboard, personages en plot. Je gaat gegarandeerd boordevol goede ideeën naar huis!

Workshop zakelijke blogs schrijven – 69,95,– euro. In deze workshop leer je hoe je een goede, zakelijke blog kunt schrijven, kernachtig en puntgaaf. Je leert in te plannen en onderwerpen te zoeken, te vol zelfvertrouwen te schrijven en de blogs met regelmaat te plaatsen. Wordt een autoriteit met je eigen zakelijke ervaring!

Workshop Kinderboeken schrijven – 69,95 euro. In deze workshop inspireren we om jouw eigen kinderboek te schrijven. We beginnen met het opzetten van een storyboard, het uitwerken van de personages en het schrijven van het verhaal: van het begin tot het einde. En het liefst met illustraties! Dit is een wervelende, leuke en actieve workshop waar je gegarandeerd geïnspireerd vandaan komt en je eigen kinderboek gaat schrijven, velen gingen je al voor!

Workshop zakelijk schrijven & marketing. Een organisatie die daadkrachtig schrijft, bereikt meer mensen. Het schrijven van interviews, artikelen, brieven, nieuwsbrieven, teksten voor websites, online media, strategische planning, persberichten, columns, blogs en marketing & communicatie planning worden behandeld zodat jij thuis direct aan de slag kunt voor het nieuwe jaar!

Ben je geïnspireerd of heb je vragen of wil je je alvast aanmelden? Mail me dan op info@estherkreukniet.nl en ik lees je mailtje graag!

Workshops en cursussen 2019:
Welkom bij de workshops! Wij bieden de volgende workshops aan:
 • maandag 8 januari 13 – 15 uur: Workshop Pluk je Geluk – begin het jaar goed! 69,95 euro, inclusief boek.
 • Dinsdag 9 januari van 13 – 15 uur: Workshop Boek schrijven 69,95 euro
 • Vrijdag 12 januari van 12 – 14 uur: Workshop Creatief Schrijven – 69,95 euro.
 • Woensdag 24 januari 13 -15 uur: Workshop Thriller schrijven – 69,95 euro.
 • Vrijdag 26 januari 12 – 14 uur: Workshop zakelijke blogs schrijven – 69,95,– euro.
 • Woensdag 31 januari: 13 – 15 uur: Workshop Kinderboeken schrijven – 69,95 euro.
 • Vrijdag 2 februari 12 – 14 uur: Workshop zakelijk schrijven  – 69,95 euro.
 • Dinsdag 6 februari 13 – 15 uur: Workshop Storyboard schrijven & Mindmapping – 69,95 euro.
 • Vrijdag 9 februari 12 – 14 uur: Workshop persberichten schrijven 69,95 euro.
 • Dinsdag 13 februari 13 – 15 uur: Workshop blog schrijven 69,95 euro.
 • Dinsdag 20 februari 13 – 15 uur: Workshop dialogen schrijven 69,95 euro.
 • Dinsdag 6 maart 13 – 15 uur: Workshop zakelijk schrijven en marketing – 69,95 euro.
 • Vrijdag 9 maart: Workshop boek uitgeven – 69,95 euro.
 • Dinsdag 13 maart: Workshop boek marketing – 69,95 euro.
 • Vrijdag 16 maart: Workshop nieuwsbrieven schrijven zakelijk – 69,95 euro.
 • Dinsdag 20 maart: Workshop interviews afnemen  – 69,95 euro.
 • Vrijdag 23 maart: Workshop reisartikelen schrijven – 69,95 euro.
 • Dinsdag 27 maart: Workshop plotwendingen schrijven – 69,95 euro.
 • Dinsdag 3 april: Workshop personages uitdiepen – 69,95 euro.
 • Vrijdag 6 april: Workshop Communicatie leiderschap – 69,95 euro.
 • Dinsdag 10 april: Workshop korte verhalen schrijven – 69,95 euro.
 • Vrijdag 13 april: Workshop thriller schrijven – 69,95 euro.
 • Dinsdag 17 april: Workshop scenery en stemming omschrijven – 69,95 euro.
 • Vrijdag 28 april: Workshop  boek publiceren en uitgeverijen benaderen – 69,95 euro.
 • Dinsdag 1 mei: Workshop journalistiek en voor magazines schrijven – 69,95

In het nieuwe jaar worden er ook een aantal gastcolleges gegeven door schrijvers die hun werk al gepubliceerd hebben, marketing fanaten, communicatie keien, uitgevers en andere doorzetters waar je veel van kunt leren. Data en namen volgen nog.

Ik geef al meer dan 15 jaar workshops en masterclasses creatief en zakelijk schrijven. Dit najaar staat helemaal in het teken van mijn nieuwe boek Pluk je Geluk en daar geef ik ook leuke workshops in om je op weg te helpen om je eigen geluk te vinden, het leven dat bij je past. Maar ik geef ook andere workshops! Iedere workshop is met veel interactie, veel proberen, goede begeleiding en vooral veel inspirerende energie: zowel zakelijk als voor jezelf. Als jij naar huis gaat, zit je bomvol inspiratie en goede doelen om vol vertrouwen dat boek, verhaal of stuk te gaan schrijven!

Begin vandaag nog aan je boek: 5 tips!