Commerciële en zakelijke teksten

Waarom customer-first marketing hét antwoord is voor jouw bedrijf!

Als je onze bescheiden mening vraagt, zijn website teksten de aller- allerbelangrijkste teksten om als bedrijf tijd, geld en energie in te steken. Ze zijn het visitekaartje van je bedrijf, halen dag en nacht nieuwe klanten binnen en zorgen voor omzet en winst.

Leuk hoor, die grappige en bijzondere webtekst op je website. Maar wel jammer dat niemand het leest, omdat je website onvindbaar is. Gelukkig kun je dat op een simpele manier voorkomen. Hoe? Door ervoor te zorgen dat je webteksten SEO-proof geschreven zijn. Een goede tekstschrijver schrijft niet alleen voor de lezer, maar ook ook voor Google. In de basis hebben die vaak dezelfde behoeften.

Meer winst? Betere webteksten!

Veel bedrijven laten winst liggen omdat ze de kracht van goed geschreven webteksten onderschatten. Met de juiste woorden haal je de juiste klanten binnen. Veel bedrijven kiezen voor algemeenheden. Ze prijzen zichzelf aan met een vriendelijke klantenservice, snelle levertijden en – nog erger – ze beloven dat ze klanten ‘ontzorgen’. Of ze nu autobanden verkopen of steunkousen. We konden het niet laten om het woord ontzorgen even te checken: 2,3 miljoen keer komt het voor op Google. Nederland zou best een zorgeloos landje moeten zijn inmiddels, als dat echt waar was. Gelukkig zijn er een heleboel goede woorden die je wél kunt gebruiken in webteksten.

Aantrekkelijke webteksten laten schrijven

De teksten op je website moeten overeenkomen met wat je wilt uitstralen met je merk. Vaak gaat dit mis. Er is simpelweg te weinig tijd of aandacht aan de webteksten besteed. Dat is zonde, want zo loop je als bedrijf klanten mis.

Maar we doen meer:

Interviews

Ontroerende anekdotes, meeslepende geschiedenis, sappige details: goede interviews zijn goud voor jouw corporate story. Met persoonlijke verhalen komen zakelijke onderwerpen tot leven. Interview dus je medewerkers, klanten, CEO’s, oprichters, stakeholders en iedereen die er toe doet. En vertel een goed verhaal. Die verhalen zijn er al, maar wij halen ze boven water. Je kunt de interviews gebruiken op je website, in blogs, (digitaal) personeelsblad of social media.

Persberichten

Open jij een nieuw filiaal? Breng je een product op de markt, of lanceer je een dienst? Dat moet de hele wereld weten. Persberichten zijn daar nog steeds het juiste middel voor. Free publicity is hotter dan ooit. We schrijven persberichten die opvallen tussen de rest. Zodat de journalist die hem in zijn mailbox krijgt er wel iets mee móét doen.

Flyers en brochures

Wist je dat mensen gemiddeld maar drie seconden naar een flyer kijken? Het ontwerp moet goed zijn en de tekst moet meteen pakken. Anders beland hij hoogstwaarschijnlijk onderin de kattenbak. Natuurlijk weten we prima hoe we dat voorkomen en doen we graag onze stinkende best voor een hoge conversie. Het is een totaal plaatje: online en print moeten consistent dezelfde boodschap uitstralen.

Tekst laten schrijven door een bureau

Een bureau tekst voor je laten schrijven? Maar hoe vind je het juiste tekstbureau? Met tekstschrijvers / copywriters die precies begrijpen wat je bedoelt? Dat kan lastig zijn! Wij zijn een communicatiebureau met een team van ervaren tekstschrijvers. We helpen je graag met het schrijven van professionele teksten voor bijvoorbeeld jouw website, magazine of brochures.

Van SEO-teksten tot conceptmatige teksten voor campagnes. En dat schrijven doen we vanzelfsprekend met plezier en enthousiasme! Zolang jij tevreden bent en we jouw lezers maar kunnen prikkelen met de juiste teksten.

SEO-teksten

We optimaliseren bestaande teksten en schrijven nieuwe SEO-teksten, gebaseerd op zoekwoorden. Zo verschijnen jouw pagina’s hoger in de zoekresultaten. Daarbij houden we nadrukkelijk rekening met je doelgroep, doelstellingen en online leesgedrag, zodat bezoekers ook echt klanten worden. Anders heb je er nog niets aan.

Teksten voor acties en campagnes

Tekstschrijven voor acties en campagnes vraagt extra creativiteit van een tekstschrijver. De teksten zijn beknopter en een pakkende koptekst in combinatie met beeld moet in kort tijd voor de juiste stopkracht zorgen.

Tekstschrijven voor magazines en brochures

Voor brochures kun je jouw basistekst door onze tekstschrijvers laten redigeren. Of een van onze tekstschrijvers schrijft op basis van jouw input een geheel nieuwe tekst. We maken verschillende magazines, gericht op zowel zakelijke doelgroepen als consumenten. Onze tekstschrijvers nemen je daarbij alles uit handen. Zo nemen ze interviews voor je af en werken in korte tijd de verschillende artikelen uit tot mooie verhalen.

Wil je een nieuw magazine laten maken? Dan schrijven onze tekstschrijvers samen met één van onze vormgevers een voorstel voor een aantrekkelijke bladformule.

Vacatureteksten schrijven

Met een trefzekere vacaturetekst wil je potentiële kandidaten op de juiste manier verleiden om bij jou te komen solliciteren. Dat vraagt om een goede opbouw en inhoud van jouw vacatureteksten. De tekstschrijvers hebben veel ervaring met (her)schrijven van vacatureteksten en geven er trainingen in. Laat eerst eens één vacaturetekst herschrijven…en kom erachter of het werkt!

We schrijven teksten voor:

  • Websites– SEO-teksten die gevonden worden
  • Campagnes– Concept- en actiematige teksten
  • Magazines en brochures– Langere teksten en interviews
  • Klantcases– Jouw klant aan het woord
  • Nieuwsbrieven– Houd je klanten op de hoogte
  • Blogs en artikelen voor jouw contentmarketing
  • Vacatureteksten– Wervingsteksten met overtuigingskracht
  • Productomschrijvingen voor webshops – heel belangrijk om gevonden te worden

Nieuwsgierig? Neem contact op: info@estherkreukniet.nl