Recht uit je hart….

De laatste tijd is het weer raak – en ik ben er blij mee!

Ik krijg ontzettend veel leuke aanvragen voor workshops en cursussen – en dat varieert van zakelijk schrijven, een kinderboek begeleiden, een auto biografie of non-fictie boek schrijven of gewoon creatief schrijven, een blog leren schrijven tot en met hoe je een goed (wetenschappelijk) artikel schrijft over een bepaald onderwerp.

 

Ik doe het al jaren en wat mij elke keer weer een ongelooflijke kick geeft, is het overbrengen van de juiste boodschap. Dat mensen getriggerd worden en dat het dan ook lukt! Dat ze na tweeënhalf uur schrijf coaching met rode konen naar buiten lopen en een heel goed gevoel over een stuk dat ze geschreven hebben. Dat ze niet kunnen wachten om aan de slag te gaan en dat ze behept zijn met het schrijfvirus. Want daar gaat het mij om: het plezier en de voldoening dat een mooi geschreven stuk geeft. En dat betekent schaven, schrijven, schrappen en weer opnieuw beginnen – maar als er dan wat staat: dan ben je wel zo trots als een pauw. Het gaat er bij mij om dat je mensen raakt, dat je de juiste boodschap weet over te brengen, dat je precies op papier krijgt wat in jouw hoofd zit. Of het nu om een wetenschappelijk artikel gaat, rouwverwerking of een mooi theaterstuk – het gaat erom dat het recht uit je hart komt. Daar werken we samen aan. Intensief. We praten, we prakkiseren, we onderbouwen, we zijn streng – en we schrijven. Met kramp in onze vingers. Tot het goed is.  Schrijven is een vak – en dat kun je leren. 

Na afloop fiets ik meestal naar huis en ben dan helemaal happy – meestal ga ik spontaan ergens koffie drinken op een terrasje om het gevoel even vast te houden en lekker kneuterend na te genieten. Ik vind het heerlijk om mensen te inspireren en de boodschap goed over te brengen – wat is schrijven toch een heerlijk vak!

#writinggirl#luckygirl #ladyboss #luckyme #yeahhhh ??? — bij HNK Rotterdam.