Biografie

Esther Kreukniet heeft VWO gedaan bij de Rijksscholengemeenschap in Brielle en heeft daarna een half jaar Frans gestudeerd omdat ze nog niet wist wat ze wilde worden. Tijdens deze opleiding Frans kwam ze in contact met vele culturen en ondernemende mensen en besloot de internationale business studie op Business School Lausanne te gaan doen. Dat lag haar heel goed: binnen drie jaar haalde ze haar Bachelor of Business Administration in Marketing en Finance Cum Laude, werkte een aantal jaar en haalde vervolgens een Master of Business Administration in Marketing & Finance. Daarna deed ze werkervaring op bij Chatilla Joalliers in Genève, Aashima Trust in Parijs en werkte zes jaar als marketing manager bij Profile Tyrecenter Excelsior in Rotterdam.

Na de verkoop van het bedrijf in 2002 gooide ze het roer om en volgde haar hart: schrijfster worden. Ze begon als politiek verslaggever bij Wegener HaH en werkte ze als freelance journaliste voor diverse (dames)bladen en kranten. Haar debuutroman Beau Ravage onder haar getrouwde naam Esther Blinker (uitgeverij Arena), verkocht meer dan 10.000 exemplaren en twee jaar later volgde Façade (uitgeverij de Boekerij). Helaas liep haar huwelijk stuk en moest ze onder haar meisjesnaam Kreukniet verder – in 2011 werd het boek Carte Blanche verkozen tot het ultieme zomerboek (Margriet). In 2014 volgde de spannende thriller En Passant dat lovende recensies kreeg vanwege het hoge bewustwordings gehalte.

In 2004 begon ze voor zichzelf met haar communicatie advies bureau Next Communicatie dat het midden- en kleinbedrijf regio Rotterdam adviseert op het gebied van communicatie, public relations en marketing strategie. In 2012/2013 was ze werkzaam bij Deloitte Innovation als senior content consultant en inmiddels combineert ze de werkzaamheden als schrijfster, journaliste en communicatie consultant. Haar nieuwe onderneming Writing Girl met schrijfaccessoires en kantoorartikelen ligt in het verlengde van haar ondernemende geest.

Writing Girl is een online platform voor de ondernemende vrouw die echt geïnspireerd wil raken en het beste uit het leven wil halen. Met business tips, etiquette, office lifestyle, marketing tools, economisch advies, communicatie tips, prikkelende verhalen van vrouwen uit de hele wereld en natuurlijk de meest handige spullen om je leven zo aangenaam mogelijk te organiseren. Bij Writing Girl organiseert ze workshops, adviseert ze ondernemers op het gebied van communicatie en stimuleert ze vrouwen door te pakken en hun dromen waar te maken.

Wat is nog meer belangrijk om te weten? Samen met schrijfster Judith Visser geeft ze  workshops thriller schrijven i.s.m. de Nightwriters, doceert ze al meer dan 15 jaar workshops schrijven in regio Rotterdam en schrijft ze nog steeds boeken – thrillers en een serie geluksboekjes.

Esther is dol op fashion, cultuur, economie, beleggen, mooie dingen, praten, lezen, interieurs, tijdschriften, weekends, dieren, lekker eten, reizen, skieën, Verbier, Pampelonne, haar familie en haar zoon Bo en houdt vooral niet van jaloerse mensen, gezeur of vooroordelen. Als Rotterdamse stroopt ze vaak de mouwen op, houdt ze van die Rotterdamse humor, liggen er drie boeken op de plank te schreeuwen om uitgewerkt te worden en ze hoopt vooral JOU te inspireren om je dromen na te jagen.

Carpe Diem!