Workshops en masterclasses schrijven, coaching en redactie

workshops, coaching, redactie, boek schrijven,

Bij Writing Girl organiseren we online ontzettend leuke workshops, trainingen en masterclasses schrijven waar je veel van opsteekt en energie van krijgt. We hebben allerlei workshops en cursussen op gebied van boeken schrijven, journalistiek, bloggen, zakelijk schrijven, communicatie en marketing. Van thriller schrijven tot en met zakelijk schrijven, van bloggen tot en met je levensverhaal optekenen – we hebben een serieus aanbod.

Onze workshops, masterclasses en cursussen zijn allemaal één-op-één en via Teams krijg je anderhalf uur persoonlijk uitleg en informatie. Bovendien krijg je huiswerk mee waarover redactie plaatsvindt; hoe leerzaam en fijn is dat?

Kijk direct bij onze product pagina’s:

Workshop Zakelijk Schrijven – Writing Girl

workshops, coaching, redactie, boek schrijven,

Workshop Kinderboeken schrijven – Writing Girl

workshops, coaching, redactie, boek schrijven,

Workshop Thriller Schrijven – Writing Girl

workshops, coaching, redactie, boek schrijven,

Redactie boek schrijven – Writing Girl

Zoek jij een goede redacteur om je boek te schrijven?

Workshop Geluk – pluk je geluk – Writing Girl

Boeken schrijven

Wil jij dit jaar goed beginnen en eindelijk dat boek leren schrijven? Een kort verhaal, Workshop Kinderboeken schrijven – Writing Girl of je autobiografie? En niet alleen leren schrijven maar ook de fijne kneepjes leren om je boek te publiceren, de marketing op te zetten en je werk onder de aandacht te brengen? Dan ben je aan het goede adres: bij Writing Girl gaan we all the way.

workshops, coaching, redactie, boek schrijven,workshops, coaching, redactie, boek schrijven,

Zakelijk schrijven

Wil je goed leren communiceren om je doelgroep te bereiken of je bedrijf een boost te geven? Dat kan ook, met korte motiverende workshops of juist intensieve begeleiding. Op ons mooie kantoor van Writing Girl hebben we een heus schrijfpaleis gecreëerd of we doen het via Teams. We hebben alle disciplines onder een dak om het schrijven te leren, jou te begeleiden tijdens het schrijven en je alle fijne kneepjes te leren omtrent het publiceren van je werk. Nederland zit vol met schrijvers die willen leren, uitgedaagd willen worden en graag de kneepjes van het vak willen leren die meestal verborgen blijven voor buitenstaanders. Writing Girl wil openheid en creëert een platform waar we elkaar stimuleren en motiveren nog beter te worden. En het leuke is dat je het vanuit huis kunt doen, waar en wanneer jij maar wilt.

workshops, coaching, redactie, boek schrijven,

Writing Girl zit vlakbij Rotterdam (Brielle) en geeft cursussen, workshops, gastcolleges en masterclasses.

Informatie workshops:

 • Workshop Boek Schrijven – 95,– euro. We leren een storyboard voor een verhaal opzetten, dialogen maken, personages uitdiepen en het plot uitwerken.
 • Workshop Thriller schrijven – 95,– euro. In deze zalige workshop leer je de finesses van het thriller schrijven en het opzetten van een storyboard, personages en plot. Je gaat gegarandeerd boordevol goede ideeën naar huis!
 • Workshop Kinderboeken schrijven – 95,– euro. In deze workshop inspireren we om jouw eigen kinderboek te schrijven. We beginnen met het opzetten van een storyboard, het uitwerken van de personages en het schrijven van het verhaal: van het begin tot het einde. En het liefst met illustraties! Dit is een wervelende, leuke en actieve workshop waar je gegarandeerd geïnspireerd vandaan komt en je eigen kinderboek gaat schrijven, velen gingen je al voor!
 • Workshop zakelijke blogs schrijven – 125,– euro ex btw. In deze workshop leer je hoe je een goede, zakelijke blog kunt schrijven, kernachtig en puntgaaf. Je leert in te plannen en onderwerpen te zoeken, te vol zelfvertrouwen te schrijven en de blogs met regelmaat te plaatsen. Wordt een autoriteit met je eigen zakelijke ervaring!

Workshop zakelijk schrijven & marketing – 195,– euro ex btw. Een organisatie die daadkrachtig schrijft, bereikt meer mensen. Het schrijven van interviews, artikelen, brieven, nieuwsbrieven, teksten voor websites, online media, strategische planning, persberichten, columns, blogs en marketing & communicatie planning worden behandeld zodat jij thuis direct aan de slag kunt voor het nieuwe jaar!

Ben je geïnspireerd of heb je vragen of wil je je alvast aanmelden? Lees hier meer of mail ons op service@writinggirl.nl: we lezen je  mailtje graag!

Een workshop is een één-op-éen sessie en vindt meestal online plaats of op kantoor van Writing Girl in Vierpolders (vlakbij Rotterdam) en duurt ongeveer anderhalf uur. Heb je een leuk idee? We hebben al vele workshops georganiseerd voor jubilea, groepjes vriendinnen, vrijgezellendagen of mensen die graag een boek wilden schrijven.  Iedere workshop is met veel interactie, veel proberen, goede begeleiding en vooral veel inspirerende energie: zowel zakelijk als voor jezelf. Als jij aan de slag gaat, zit je bomvol inspiratie en goede doelen om vol vertrouwen dat boek, verhaal of stuk te gaan schrijven!

Wil jij graag iets anders? Een workshop op maat of begeleiding in iets anders? Mail ons dan, we begeleiden ook mensen één op één. Voor meer info, ideeën, data of tarieven kun je  mailen op: service@writinggirl.nl

You’ve got to learn it before you earn it, so lets go!

 • Meer informatie
 1. Cursus Creatief Schrijven: Deze basiscursus bestaat uit 8 workshops van twee uur met maximaal zes deelnemers.
 2. We leren een storyboard maken, verhalen schrijven, dialogen, personages, plots en scenario schrijven, interviews geven, kinderverhalen schrijven, artikelen schrijven, columns en blogs maken en natuurlijk thriller schrijven!
 3. Communicatief & commercieel schrijven. Deze cursus bestaat uit 8 workshops van twee uur met maximaal zes deelnemers. Bij deze cursus leer je communiceren, luisteren en commerciele teksten schrijven voor het bedrijfsleven. Kernachtig de boodschap over te brengen in de versnipperde wereld van print en online media. Sterke teksten die pakken, effectieve brieven, mails, advertenties, uitnodigingen, artikelen, webteksten en persberichten. Een organisatie die daadkrachtig schrijft, bereikt meer mensen. Het schrijven van interviews, artikelen, brieven, newsletters, teksten voor websites, online media, strategische planning, persberichten, columns, blogs en marketing & communicatie planning worden behandeld.
 4. Schrijf Coach – individuele begeleiding bij je boek schrijven: altijd van gedroomd om je eigen boek te schrijven?! Ik begeleid je bij het realiseren van die droom en doe de redactie. We raden cursisten aan eerst de basis cursus Creatief Schrijven om daarna een Schrijf Coach in te schakelen voor individuele begeleiding van het boek. Deze individuele begeleiding bestaat uit 10 workshops van anderhalf uur om daadwerkelijk je boek te schrijven!
 5. Pluk je Geluk! Door middel van deze schrijf therapie schrijf je jezelf in tien stappen naar een positief leven. De reden maakt niet uit, het motief om nog meer geluk in je leven toe te laten is cruciaal. Geluk dat haalbaar is, grijpbaar, misschien zit je er wel bovenop. Bij elk inzicht hoort een verandering. Doe iets, onderneem iets, stel je open en filosofeer over je eigen leven. Waar je geluk ligt, of je het wel ziet, grijpt en begrijpt. Pluk je geluk is voor mensen zoals jij en ik, die graag een stapje vooruit willen en de liefde en het geluk willen toelaten. Hier en nu en in jouw leven.
 6. Schrijf Begeleiding voor het schrijven van (levens)verhalen voor jezelf. Vaak krijg ik de vraag of ik (oudere) mensen niet kan helpen hun levensverhaal op te tekenen. Ieder mens heeft een prachtig verhaal en dat mag niet verloren gaan – ik help om om het levensverhaal in kaart te brengen tot en met het realiseren van een mooi vormgegeven boek. Prachtig om te doen en het geeft heel veel voldoening om je eigen (levens)verhaal op papier te zien. Deze begeleiding voor het optekenen van een levensverhaal bestaat uit minimaal 10 sessies van twee uur. In een ongedwongen sfeer komen we in groepsverband of individueel in regio Rotterdam bij elkaar om serieus je schrijftalent te ontwikkelen. Of je nu een boek wilt schrijven, met een lang gekoesterde wens rond loopt of gewoon wat meer wilt weten over het schrijversvak, bij mij leer je de kneepjes van het vak. In een serie van acht workshops behandelen wij alle facetten van het schrijven; of het nu een mooie dankbrief is, een kort verhaal of puur je gevoelens op het papier te leren zetten, ik geef de handvaten om een goedlopend verhaal te schrijven. Elke twee weken bespreek ik verschillende schrijf technieken en geef ik huiswerk mee. Onder het genot van een hapje en een drankje bespreken wij alle leuke details van het schrijven en lezen; het wordt een heerlijk moment voor jezelf!