Schema

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van je schrijfvaardigheden en het ontdekken van nieuwe creatieve technieken? Dan is onze maandelijkse workshop reeks of aanbod van cursussen perfect voor jou!
Voor slechts € 29,95 per sessie kun je deelnemen aan een super inspirerende workshop, waar je elke keer weer de nieuwste schrijversgeheimen en tips leert. Of je nu net begint of al een doorgewinterde schrijver bent, onze workshops zijn ontworpen om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je creatieve geest te stimuleren.
Het fijne is dat je elk moment kunt instappen, dus je kunt deelnemen aan de workshops die het beste passen bij jouw planning en interesses. Geen verplichtingen, alleen maar pure schrijfplezier en groei!
Let op: we hebben minimaal 4 deelnemers nodig om de workshop te laten doorgaan, dus nodig je vrienden uit om samen mee te doen aan dit schrijfavontuur!
Aanbod 2023/2024:
Februari:
Dinsdag 20 februari om 19 uur en vrijdagochtend 23 februari om 10 uur de workshop: online schrijven.
Online schrijven is een vak apart. In de digitale wereld is de aandacht en leestijd van het publiek korter, dus het is essentieel om snel tot de kern van je boodschap te komen en deze op een pakkende manier te presenteren. Bovendien moet online content vaak zoekmachinevriendelijk zijn, wat betekent dat het gebruik van relevante zoekwoorden en een duidelijke structuur cruciaal is voor de vindbaarheid ervan. Daarnaast spelen interactie en engagement een grote rol bij online schrijven, omdat lezers vaak de mogelijkheid hebben om direct te reageren en te communiceren met de auteur.  Kortom, online schrijven vereist een specifieke set vaardigheden en strategieën om effectief te zijn in de snel evoluerende digitale omgeving. Wil je meer weten? Klik dan op deze link online schrijven: deze workshop is deze maand € 29,95 ipv € 95,00 met minimaal 4 deelnemers.
De workshop duurt anderhalf uur en je kunt je aanmelden via service@writinggirl.nl
Maart:

Workshop kinderboeken schrijven: 

  • Personages en karakterontwikkeling
  • Verhaalstructuur en plotopbouw
  • Vormgeven aan je unieke verhaal
  • Dialoogschrijven voor kinderen
  • Leeftijdsgericht taalgebruik

workshops, coaching, redactie, boek schrijven,

April
Boek schrijven: plot wendingen schrijven en tips van de grote schrijvers.
Als schrijver werk je allemaal naar de grote climax toe – en toch is dit enorm belastend. Want de druk is enorm: is mijn plot wel origineel, goed genoeg en verrassend? In deze workshop behandelen we de tips van de grote schrijvers zoals Arnon Grunberg, A.F. Th van der Heijden, Giphart en nog vele andere schrijvers die er toe doen. Plotwendingen en subplotten zijn enorm belangrijk voor het verhaal maar de weg ernaar toe ook. In deze workshop leer je hoe je de vaart in het verhaal vast houdt en dat je niet te veel weg geeft, de lose eindjes aan elkaar breit of juist loslaat – het brein van de lezer maakt overuren!
Mei:
Non fictie boek schrijven en storytelling
Juni:
Feelgood en romans
Juli:
Online schrijven
Augustus:
Creatief schrijven
September
Thriller schrijven
Een wereldschokkend spannende thriller schrijven – hoe doe je dat? Een goed idee, een fantastische plotwending, een paar subplotten die de lezer op het verkeerde been zetten en hoog verteltempo – dat zijn slechts een paar ingredienten van een goede thriller. Daarnaast komt jouw talent om de hoek kijken, jouw stylistische schrijfstijl en verhaal dat de lezer bij de strot grijpt en niet meer loslaat. Thriller schrijven kun je leren, het is een vak. Een goed storyboard, doordachte plotwendingen, realistische personages, vlotte dialogen, cliffhangers, mysterieuze oplossingen en spanning opbouwen – dat kun je leren. De rest hangt af van jouw talent – en dat kunnen we ontwikkelen. Kom naar deze workshop en laat je verrassen. Door jezelf.
Oktober
Kinderboeken schrijven
Niets leuker dan een kinderboek schrijven! Fantasie, vrolijkheid, humor, prikkels en mooie storytelling – je mag helemaal losgaan met kinderboeken schrijven. En dankbare luistervinkjes want zelf heb ik een keer een kinderboek geschreven voor mijn zoon Bo – niets zo leuk als voorlezen uit je eigen boek met een warm slaperig jongetje in zijn pyama tegen je aan! In deze workshop behandelen we storytelling, de opzet van het verhaal, de indeling, de personages en de plotwending in het korte verhaal.
November
Story telling / method writing
Waarschijnlijk zijn jullie allemaal fan van Robert de Niro, Al Pacino, Meryl Streep of Jack Nicolson. Allemaal method acting actors. Ik heb hun manier van acteren bestudeerd en zij kruipen niet in de rol van, nee zij ZIJN het. Mijn manier van schrijven is Method writing geworden, want ik schrijf niet alleen over de personages, nee, ik BEN ze. Hoe ze eten, hoe ze kijken, hoe ze denken, hoe ze kleden, hoe ze praten, hoe ze wandelen, hoe ze ademen, hoe ze hun huis inrichten, hoe ze hun boodscahppen doen, welke programma’s ze kijken, wie hun vrienden zijn enzovoorts. Ik kruip in de huid van en schrijf dan vellen papier vol om uiteindelijk het personage te WORDEN. Die informative gebruik ik overigens niet in het boek maar wel tijdens het schrijfproces. Het is zo leuk! Je krijgt ongelimiteerd de kans om in het leven van een ander te kruipen dus kom en maak het mee tijdens deze workshop. Leerzaam – ook voor jezelf!
December
Columns / Blog schrijven
Ahhhh columns en blogs schrijven! Mijn grote liefde! Op een A4tje je gedachten spuien, mensen inspireren en de lezer je een beetje laten kennen. Natuurlijk ook een grote ego tripperij, maar dat geeft niet, dat heeft iedereen wel in zich. Niets om voor je te schamen en lijkt het jou niet een droom om je eigen column te hebben met een mooie foto ernaast? Dat kan: in een blad of op je eigen blog. Dit is serieus business want wat ooit gepubliceerd wordt blijft eeuwenlang zichtbaar. Ik geef je de tools om een goede column te schrijven, zowel zakelijk als human interest.
Januari
Dialogen schrijven en personages uitdiepen
We beginnen januari met goede dialogen schrijven. Zeer belangrijk om de vaart in het verhaal te krijgen en de boodschap over te brengen. Ook hier geldt: schrijven is schrappen! Een goede dialog moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en is zeer belangrijk in een goed verhaal. Ik leer je de kneepjes van het vak – en niets van waarde blijft onbeschreven.
Tot slot
Ontdek het schrijversvak met onze boeiende workshops. Houd dit schema nauwlettend in de gaten, want enkele getalenteerde gast-schrijfsters staan klaar om jou te betoveren met hun inzichten en ervaringen!
Deelname aan een workshop is nu extra toegankelijk! Voor slechts € 35,– kun je meedoen, mits er minimaal drie deelnemers zijn. Geniet van anderhalf uur live of via Teams, gevuld met waardevolle tips uit het schrijversvak. Doe je mee? Reserveer dan snel je plek! Tijdens de workshops kun je gratis genieten van thee, koffie en lekkernijen, omdat wij geloven dat creativiteit het beste gedijt in een inspirerende en ontspannen omgeving. Maak van schrijven een gezellig en leerzaam uitje, ontdek samen met gelijkgestemden de kracht van woorden. Schrijf je nu in en laat je inspireren door de magie van het schrijversvak!
  • cursussen:
Cursus creatief schrijven: Ontdek de magie van schrijven met onze basiscursus bestaande uit 8 workshops van twee uur, waarbij we werken in kleine groepen van maximaal zes deelnemers. Je leert het creëren van storyboards, het schrijven van verhalen, het ontwikkelen van dialogen, het vormgeven van personages, het bedenken van plots en scenarios, het geven van interviews, het schrijven van kinderverhalen, het opstellen van artikelen, columns en blogs, en natuurlijk het schrijven van meeslepende thrillers!
Communicatief & commercieel schrijven: Deze cursus, bestaande uit 8 workshops van twee uur met maximaal zes deelnemers, richt zich op effectief communiceren, luisteren en het schrijven van commerciële teksten voor het bedrijfsleven. Leer kernachtig je boodschap over te brengen in de wereld van print en online media, met aandacht voor sterke teksten die de aandacht grijpen. Behandel onderwerpen zoals effectieve brieven, e-mails, advertenties, uitnodigingen, artikelen, webteksten en persberichten. Ontdek hoe doortastend schrijven kan leiden tot een groter bereik.
Boek schrijven / Schrijf coach: Individuele Begeleiding bij het Schrijven van je Boek: Altijd al gedroomd van het schrijven van je eigen boek? Laat die droom uitkomen met individuele begeleiding door onze schrijfcoach. Na het volgen van de basiscursus creatief schrijven, bieden wij 10 workshops van anderhalf uur om jouw boek daadwerkelijk te schrijven. Wij begeleiden je niet alleen, maar verzorgen ook de redactie van je werk.
Pluk je Geluk! Schrijftherapie voor een Positief Leven: In tien stappen schrijf je jezelf naar een positiever leven. Ongeacht de reden, het verlangen naar meer geluk is cruciaal. Ontdekbaar, tastbaar en mogelijk al binnen handbereik. Deze schrijftherapie nodigt je uit tot zelfreflectie, actie en openheid om te filosoferen over je eigen leven. Pluk je Geluk is bedoeld voor mensen die een stap vooruit willen zetten en liefde en geluk willen omarmen in het hier en nu.
Schrijfbegeleiding voor het opschrijven van (levens)verhalen: Help je eigen (levens)verhaal op papier te zetten met onze begeleiding. Of het nu gaat om individuele sessies of groepsbijeenkomsten in de regio Rotterdam, we bieden minimaal 10 sessies van twee uur om je levensverhaal te ontdekken en vorm te geven. Het plezier van schrijven staat centraal, of je nu een boek wilt schrijven, een langgekoesterde wens hebt, of gewoon meer wilt weten over het schrijversvak. Elke twee weken behandelen we verschillende schrijftechnieken en bespreken we onder het genot van een hapje en een drankje alle leuke details van het schrijven en lezen. Een heerlijk moment voor jezelf!
Heb je vragen over onze cursussen en workshops of wil je meer informatie voordat je je inschrijft? Aarzel niet en stuur ons gerust een e-mail! We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.
Of je nu nieuwsgierig bent naar het cursusaanbod,  specifieke details over deelnamevoorwaarden of gewoon behoefte hebt aan meer inzicht in wat je kunt verwachten – wij helpen je graag verder.
Voor meer info, data en tarieven kun je me mailen op: info@estherkreukniet.nl