Beau Ravage

Met een vader die prijkt in de Quote 500 is voor Dominique Donkervoort na de middelbare school de stap van het provinciale Rockanje naar een chique internaat in het mondaine Montreux niet meer dan logisch. De nuchtere Hollandse draagt echter een vreselijk geheim met zich me, dat een onuitwisbaar stempel drukt op haar studietijd op de befaamde European Business School in Lausanne en het begin van haar carrière in parijs.

Ze leeft voor de lol, gaat met haar nieuwe glamourvrienden alle hotspots in Europa per privévliegtuig af totdat ze haar eerste dreigbrief krijgt. Angst grijpt haar bij de keel als ze beseft dat ze nergens meer veilig is. Ze stort zich in het uitgaansleven en ze zoekt haar heil in drugs. Gesteund door een handjevol vriendinnen reist ze af naar Brazilië om tot bezinning te komen. Als haar beste vriendin Kathy een ernstig auto-ongeluk krijgt, gooit ze resoluut het roer om en verhuist ze naar Parijs. Ze creeërt een uitgelezen kans bij een klein modehuis en stampt met haar collega Tania een hip modemerk uit de grond.

Tijdens een modeshow in Londen ontmoet ze de gevierde voetballer Jason Rosario. De kennismaking draait uit op een voorzichtige relatie. Gesterkt door zijn vertrouwen realiseert ze zich dat ze haar geheim moet ontmaskeren. Tijdens een onverwachte reis naar Suriname ziet Dominique bij de begrafenis het gezicht van jasons overleden vader veranderen in het gezicht van haar belager. Nu ze zijn identiteit kent, is een bloedstollende confrontatie onvermijdelijk: zij of de psychopaat moet sterven.

Beau Ravage is niet alleen een fascinerend verslag van een innerlijke zoektocht, maar het brengt de lezer ook in vogelvlucht langs alle jetset-oorden van deze wereld en biedt zo eigentijdse inkijkjes in het leven van mensen voor wie geld een vies woord is.

Genre Fictie
Paginas 287
Uitgever Samenw. uitgeverijen Meulenhoff Boekerij
Jaar 2004
ISBN 9789069746517
Bol.com Beau Ravage bestellen
0 replies on “Beau Ravage”