Noblesse Oblige

Noblesse oblige - Esther Kreukniet

Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in Kralingen en woont samen met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Tegen al haar principes in begint ze een verhouding met haar cliënt. Ze wint de rechtszaak, maar kort daarna dumpt hij haar met een laffe smoes. Als hij een week later plotseling zelfmoord pleegt, beseft ze dathier iets groters aan de hand is. Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door de mysterieuze Jung. Onverschrokken zet Liza haar zoektocht voort. Ze wordt op hardhandige wijze bedreigd en als haar dochter Kate ook nog ontvoerd wordt, moet Liza alles riskeren om haar uit de klauwen van de criminele bende te krijgen en ligt haar geheim alsnog op straat. Esther Kreukniet is communicatie-adviseur in Rotterdam, freelance journaliste en eigenaar van webshop Writing Girl. Eerder schreef ze de succesvolle thrillers BeauRavage, Façade, Carte Blanche en En Passant. Ze is trotse moeder van haar zoon en woont samen met haar vriend in Rotterdam en Oostvoorne. De pers over haar vorige thrillers: “Mooi, spannend, respectvol en met een boodschap. Groot compliment…voor dit uiterst realistisch verhaal!” (Cees van Rhienen voor Hebban, 4 sterren) “Diepgang en spanning… geweldig boek!” (Vrouw Magazine-Telegraaf) “Spannende pageturner…” (Libelle) “Een geweldig vakantieboek..!” (Margriet)

 

Het NRC schreef 29 april een geweldig artikel over de criminaliteit in de haven van Rotterdam: “Het hele logistieke proces is in handen van drugssmokkelaars,” zegt het hoofd van de Zeehavenpolitie in Rotterdam. “Nederland vervult als distributieland een spilfunctie in de Europese cocaïnehandel en de criminelen zijn diep in de haven geïnfiltreerd. “Het is erger dan de mensen denken.” (Lees het gehele interview op deze link: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/25/het-probleem-is-infiltratie-in-de-bovenwereld-a4041256

Ruim zes jaar lang heb ik aan mijn boek gewerkt om deze criminele handel en wandel in Rotterdam te volgen en heb betrokkenen bij politie, op-en overslagbedrijven en rederijen geïnterviewd ter inspiratie. Van Rotterdam tot Zuid Amerika, containers omkwatten in Ghana,  de voet soldaten uit Marokko die Rotterdamse toeristen naar lege drugspanden leiden in de stad, mensenhandel van illegalen, op klaarlichte dag afknallen van een bendelid op de Willem Ruyslaan in Kralingen, het doorlopend bedreigen van familieleden van corrupte douaniers tot en met vage drop-off methodes voor de kust die leiden naar Burgh Haamstede en de havens van Vlissingen en Antwerpen. En dan heb ik het nog niet over advocaten die bedreigd worden en mensen die angstvallig hun mond houden omdat ze niet durven te praten. Nederland Narcostaat, en dat in een chique setting van Rotterdam, want zoals het hoofd van de Zeehavenpolitie zegt, is het bedrijfsleven een dekmantel voor duistere praktijken. Het probleem van ondermijning is dat criminelen via bedrijven in de bovenwereld infiltreren.” Mijn nieuwe boek verschijnt morgen en ik vraag me af of jullie het een interessant onderwerp vinden voor jullie talkshow. Want mijn boek gaat natuurlijk niet alleen om wat we in de kranten lezen, maar vooral hoe je je als mens staande moet houden in deze meedogenloze snel bewegende havenwereld. Ik heb het als een thriller geschreven, vanuit het perspectief van een advocate die een rederij tegen een corrupte douanier moet verdedigen. Het romantische tintje is dat ze verliefd wordt op haar cliënt en langzaam het criminele circuit ingetrokken wordt: bestel ‘m direct hier en je hebt ‘m gelijk de volgende dag in huis!

https://www.bol.com/nl/p/noblesse-oblige/9300000023698545/?bltgh=sTiCcWoAagXVnVtsUhpHGA.2_9.10.ProductTitle

Auteur: Esther Kreukniet

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789086604272
  • Druk: 1
  • maart 2021
  • 490 pagina’s

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − elf =