Gordons Geluk

Gordon is de nieuwe ‘love-doctor’ van Nederland. De zanger –presentator schreef een lijvig handboek over de liefde, vol tips en golden rules om over liefdesverdriet heen te komen en het geluk in je leven weer te vinden.

Wanneer ben jij écht gelukkig geweest?

Ik kan eigenlijk stellen dat ik me nu echt compleet gelukkig voel, ik denk dat je daar wat ouder voor moet worden. 40 was bij mij een ommekeer qua geluk, die vindt je dan ook in andere dingen als in liefde maar ook in waarderen voor wat je hebt en hebt bereikt. Ik heb vele echt gelukkige momenten gekend in mijn leven alleen nu voelt het anders omdat mijn geluk niet meer afhankelijk is van een persoon of andere aardse zaken.

Wat maakt jou het meest gelukkig in de liefde?

Een partner hebben die jouw tekortkomingen accepteert( en dat zijn er best veel) iemand die seksueel ook op hetzelfde level zit en een persoon waar je je veilig bij voelt en die er voor je zal zijn als het echt even tegenzit.

Voor degene die belazerd zijn door de liefde: wat is de beste tip om van je liefdesverdriet af te komen?

Tja, elke breuk is anders, maar het gevoel van een gebroken hart kun je het beste bestrijden met sporten, veel bewegen maakt endorfine aan, een geluksstofje in je hoofd. Ga vooral niet het slechte pad op en leef en eet gezond, zorg dat je weer gaat stralen.

Kunnen we voortaan bij jou terecht voor de tips van een pro à la Lieve Gordon (Mona)?!

Nou, ik krijg een eigen magazine GORDON! Eind van het jaar en daarin beantwoord ik inderdaad vragen van lezeressen/lezers….maar of ik een nieuwe Mona ben? Nee dat denk ik niet!!

Hoe blijf jij zo optimistisch in de liefde geloven?

Dat is iets wat iedereen zichzelf kan aanleren, haal vooral het positieve uit elke verbroken relatie en vaar op die krachten door. Je kan verzuren als je met een wrok blijft zitten of andere gevoelens van haat of afgunst. Geloof in de liefde is een vereiste anders zal het je niet overkomen.

Wat is het belangrijkste ingrediënt om gelukkig te zijn?

Ik denk het ingrediënt gelukkig zijn met jezelf, als je dat niet bent ben je zeker niet ontvankelijk voor liefde. Wees blij dat je er bent, dat je leeft en met wat je doet. De basis voor geluk is dus geluk vinden in jezelf.

Wat was voor jou het ultieme geluksmoment?

Misschien wel één van de…..de overwinning op het nationale songfestival met mijn eigen liedje ‘shine’. Met overweldigende meerderheid werd gekozen voor mijn liedje, een nummer wat ik schreef met zoveel liefde en emotie op dat moment dat het gevoel van delen met iedereen en de juiste boodschap te hebben overgebracht voor mij als het ultieme geluk voelde. Maar ik kan ook intens gelukkig zijn met mijn hondje reus op de hei lopend.

Wanneer was je gelukkiger – als marktkoopman of als ster?

Ik heb in beide fases echt geluk gekend, alleen als onbekend persoon kun je je geluk vaak anoniem houden iets wat als ‘ster’ bijna onmogelijk wordt gemaakt.

Denk je dat je zoektocht naar God je bewuster van je geluk zal maken?

Ik weet zeker dat het mij als mens zal verrijken met wetenschap en kennis van het geloof op zich. Ik las über atheïst sta er voor open om andere visies te beluisteren en te ervaren. Ik ben sowieso gelukkig dat men mij heeft gevraagd, een uitdaging voor beide partijen!

Wat is the golden rule voor liefdesgeluk in je leven?

Ik denk dat de golden rule vooral met respect te maken heeft, maar laat elkaar ook in ieders waarde. Geef ruimte en vrijheid in ruil voor geborgenheid en stabiliteit. Zorg voor elkaar en daarmee voor het behoudt van je relatie, wees niet bezitterig en claim vooral niets. Verbondenheid is iets unieks, weet dat te waarderen en je kunt jarenlang met elkaar door!

0 replies on “Gordons Geluk”