Dag 26: Veiligheids gordel

Ik denk dat ik je nu de belangrijkste tip uit het boek ga geven: trek ’s morgens je veiligheidsgordel aan.

Het lijkt soms, hoe verder je in dit proces vordert, hoe slechter het soms lijkt te gaan. Het zijn de veranderingen en transformaties die vrij komen. Onverwerkte zaken willen aandacht, er is rust en ruimte voor verdriet. Laat het maar komen en besef dat het er bij hoort. Alleen is het nu wel tijd om je te wapenen. Mentaal sterk te worden dus moet je er voor zorgen dat je jezelf beschermt anders bereik je nooit je doel.

Heb jij dat ook?

Zijn er nog dingen waar je mee worstelt?

Schrijf op:

Zo en nu klaar ermee.

Ik heb iets verzonnen dat mij helpt. Want ik kan nog steeds wakker worden met een onbestemd gevoel. Waarschijnlijk hoort dat bij me, zoals een ander zich nooit ergens druk om maakt of nooit echt ergens blij van wordt. Dat kan ook. Iedereen is gelukkig anders. Maar om die zeurende gevoelens uit te schakelen en de hele dag met een goed gevoel door te komen, heb ik denkbeeldig een veiligheidsgordel voor mezelf gemaakt.  Misschien heb je in het begin nog even moeite mee om hem elke dag aan te doen maar over een tijdje is het een ingesleten patroon geworden, net zoals je elke dag je gordel aandoet in de auto.  Maak je veiligheidsgordel in gedachten mooi met kralen, veren en andere dingen die je kracht en ondersteuning geven. Of doe het letterlijk en ECHT: Pak een oude riem en fleur m op met kraaltjes, stenen of hartjes en draag m elke dag. Het beschermd je tegen negatieve invloeden en zorgt ervoor dat je je positiviteit bij je houdt.

Eigenlijk is het een klein muurtje dat je om je heen bouwt, een muur van bescherming en die twijfel, angst en verdriet buiten de deur houdt en je kracht, zekerheid en positiviteit geeft.  Dingen raken je dan niet zo en het helpt je te relativeren. Niet iedereen zal het er mee eens zijn, maar ik heb er veel baat bij om sterk en gegrond in het leven te staan. Ik doe ‘m ’s morgens aan en voel me  beschermd tegen negatieve invloeden die er op afketsen en ook al zal ik wel eens een rot opmerking krijgen of een tegenvaller – ik ben beschermd. Letterlijk, waardoor het niet meer zo erg binnen komt.

Hoe doe je dat? Je trekt ’s morgens letterlijk (en figuurlijk) je veiligheidsgordel aan en je sluit je af voor negatieve gedachten of berichten. Of doe zoals ik op meditatie heb geleerd en trek een glazen bol om je heen. Dan kijk je naar buiten door het glas, je hoort en ziet iedereen perfect alleen de negatieve energien ketsen er tegen af. Positieve dingen laat je binnen, kwetsende zaken houd je buiten. Bekijk eventuele negatieve gedachten, parkeer ze en bedenk dat 70% van de problemen zich vanzelf oplossen of met de tijd aan kracht verliezen. Zo simpel is het.

Vind je dat ik overdrijf? Heb jij het (gelukkig) niet? Bedenk dan dat meer dan een miljoen mensen anti depressiva slikken in Nederland, veel hoog sensitieve mensen zijn, veel manisch depressieve mensen of mensen met een syndroom van Asperger of andere vorm van autisme. Als jij bovenstaande issues niet hebt, voel je dan extra gezegend. Dit boek of deze blog is misschien niet geschikt voor jou, bedenk dan dat het geen kwaad kan om je in te leven in mensen die er wel mee leven en zo doende mee kunt helpen hen krachtiger te maken. Want jij bent een gezegend mens, besef dat. Samen werken we aan een mooiere wereld, dat is uitendelijk de bedoeling.

Als geheugensteuntje kun je bewust even je lijstje met pluspunten doornemen die jouw basis pakket voor vertrouwen vormen. Concentreer je op de positieve dingen, verleg je aandacht.

Schrijf op, wat zijn jouw positieve punten – wat vormt jouw basis vertrouwen?

*
*
*
*
*
*
*

Meer is er niet in het leven, de rest schommelt en fluctueert, de rest komt en gaat. Maar jij hebt al deze basis vertrouwen in het leven, waar je ook gaat en wat je ook doet, dan ben je een rijk mens.

Doe jij vandaag je veiligheidsgordel om? En schrijf aan het einde van de dag op of het heeft geholpen en hoe.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =