It’s a mindset….

dolly-partonZorgen blijven, levensgebeurtenissen blijven op je pad komen om je uit te proberen – dat is het leven. Elke dag, elke week en zelfs elk uur zijn er dingen waarvan je denkt: wat moet ik hier nou weer mee? Aan jou de keuze om het positief te bekijken of negatief te beoordelen. Het zogenaamde glas dat half vol is of half leeg kan zijn. De keuze is aan jou – it’s a mindset. Hoe doe je dat? Daar zijn handige tools voor, belangrijke vaardigheden die jou sterk maken om elke test die in jouw leven voorbij komt, te doorstaan. Het klinkt heel makkelijk – en dat is het ook, zolang je de juiste positieve inslag maar hebt.

Ik vond dit plaatje grappig: Dolly Parton is een schoolvoorbeeld van positief denken en ze zei het al dertig jaar geleden: “if you don’t like the road you’re walking, start paving another one.” Yep – zo is het maar net. It’s a mindset.

Dus hier gaan we, aan de slag!

Zelfvertrouwen

Begin eens met je zelfvertrouwen op te krikken en te bedenken wat je tot nu toe allemaal bereikt hebt in plaats van wat je nog zou willen. Maak een lijst met de goede dingen die je allemaal kunt en allemaal doet.

Count your blessings

Bedenk eens waar je allemaal dankbaar voor kunt zijn en schrijf ze op. Je eigen fijne plek, de mensen om je heen, je mooie haar, je vrolijke energie, je werk, studie, je leuke lach, je intelligentie en voor mij part je hond. Open je ogen en zie ook echt de dingen in je leven die er NU toe doen. Klein, groot – het doet er niet toe.

Criticaster

Gooi die eigenwijze criticaster in jezelf eruit, stuur hem op vakantie met een open ticket Nieuw Zeeland of begraaf hem onder een geranium. Niets zo vermoeiend als continue dat zeurende stemmetje in je kop die zich bij alles afvraagt: doe je het wel goed? Is dat wel zo? Gaat dat wel goed komen? Kom op zeg. Give me a break. We zijn mensen en de criticaster in jezelf brengt je niets meer dan een afbreuk aan je zelfvertrouwen. Overboord met dat ding.

Emoties

Bekijk je emoties als een zakelijke deal: krijg ik er energie van (winst) of kost het me energie (verlies). Winst mag blijven, verlies flikker je eruit, we werken aan een positief leven namelijk. Emoties kunnen het grotere beeld beïnvloeden en houden je klein – en we willen vooruit. Bekijk ze, erken ze, benoem ze en bedank ze – we komen zo bij u terug. Tip: parkeer je emotie even een paar uur en bekijk hem dan opnieuw. Meestal is na een paar uur de woede of teleurstelling gezakt en bekijk je het probleem met hele andere ogen doordat je afstand hebt genomen. En nog een tip: mail, bel of sms nooit uit emotie – laat het even rusten of overleg met een ander hoe hij/zij het zou aanpakken – open up & learn!

Visualiseer

Visualiseer dat leuke, geweldige, fantastisch mooie leven voor je en kijk niet achterom. Als jij dat fijne gewenste leven voor je ziet, met veel vrienden, gezelligheid en liefde op alle fronten, dan werk je daar (on)bewust naar toe. Dat wil je en dat kun je ook bereiken – alles is namelijk bereikbaar als je maar hard genoeg werkt en erin gelooft – kijk maar naar het Nederlands elftal. Als je je leuke leven hebt gevisualiseerd, bedenk je gedetailleerd jouw bijpassende leuke, geweldige, bruisende ik – sterk, positief en met een mooie uitstraling die in dat plaatje past.

Law of attraction

Ga van het positieve uit, als het dan tegenvalt kun je er altijd nog mee dealen. Het leven is er niet om het jou zuur te maken, het leven is om er het beste van te maken. Met andere woorden: wat je uitstraalt krijg je terug.

Test case

Als je bedenkt dat het leven net zo lang de uitdagingen op je pad gooit totdat je er van leert, kun je maar beter gelijk beginnen om ze te elimineren. Hoe eerder we het gedaan hebben hoe beter het is. Zoals alles is het een mindset: je leven lang komen er uitdagingen op je pad, daar ontkom je niet aan. Als je weet dat de dingen die gebeuren allemaal kleine testjes zijn die goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling, ziet de wereld er opeens veel vrolijker uit. In het leven word je getest – aan jou de keuze hoe je er mee omgaat. Zien we dit als een probleem? Dan gaan we het oplossen. Zien we het als een toevoeging? Dan gaan we er mee aan de slag. Hallo! vergeet even niet – jij bent een doorzetter!

Actie!

Beweeg! Time to move! Daar wordt je vrolijk van, daar zet je gebeurtenissen mee in beweging en daarmee bouw je aan je positieve zelfbeeld. Als je niets doet en afwachtend met een dekentje op de bank blijft zitten, gebeurt er ook niets. Juist als je ondernemend bent, waarderen mensen dat, ook al ga je 100 keer plat op je…. gezicht 🙂

Leer!

Het leven zit vol persoonlijke ontwikkeling en er is niets mooiers om te leren! En dan bedoel ik niet perse met je neus in de boeken maar van het leven, van ontmoetingen, van de tv of gewoon door situaties. Als jij alles als een “leermoment” ziet (dus ook teleurstellingen, afwijzingen of vervelende gebeurtenissen) wordt het leven een stuk lichter. Mijn moeder van 75 zegt: ik leer nog elke dag! Wederom: zie het positief in en zie het als een “leermoment” waar je rijker en sterker van wordt.

Geloof

Geloof in jezelf, geloof in God, geloof in het leven, geloof in je familie, je vrienden maar vooral in het leven. Wees 100.000 procent overtuigd dat het goed komt – linksom of rechtsom – maar geloof. Tot nu toe zijn er dingen ook goed gekomen en met jouw sterke positieve persoonlijkheid en mindset lukt dat ook. No matter what. Dit is het leven, deal with it.

Laat los

Het universum bepaalt, je kunt met je gedachten niet dwingen. Lees dat nog eens: je kunt met je gedachten niet dwingen, niets forceren of afdwingen. Laat het dus los. NU. Want je maakt jezelf met repeterende, zorgelijke gedachten jezelf alleen maar ziek. Gooi ze eruit, laat ze los. Nu.

Rolemodel

Neem een voorbeeld. ik kijk altijd naar mensen om me heen en pluk daar de positieve eigenschappen vanaf – mensen die me enorm inspireren. Dat zijn mijn vriendinnen, mijn ouders, familie en mijn vriend maar ook bekende mensen als Lapo Elkann, Christie Brinkley en sinds kort Memphis Depay. Het maakt niet uit – zolang je er maar vrolijk en blij van wordt. Volg ze op Instagram en laat je inspireren – als zij het kunnen, kun jij het ook.

Energie

What you see is what you get – dus straal het uit. Als jij goed in je vel zit, straal je dat uit en benaderen mensen je zo positief. Als ik denk dat een bespreking me gaat lukken, lukt het meestal ook. Als ik bang ben dat het niet gaat lukken, ga ik vaak slecht van start en bak ik er niks van, kost het me veel energie. Denk eenvoudig – wees slim. Bereid je goed voor en voel je goed, dan is de wereld in dezelfde energiestroom als jij.

Jij hebt de keuze: zie ik het zonnig in of negatief? Gaat het gebeuren of blijf ik ondergesneeuwd? Blijf ik nog vijf jaar alles in twijfel trekken of benader ik dingen voortaan positief en geloof ik er in? Aan jou de keuze. Ik ben het levende bewijs dat je die mindset kunt aanleren en je jezelf kunt veranderen in een positief mens. Want wees nou eerlijk: wil jij bibberend als een angsthaas onder een dekentje de dingen afwachten of wil jij postief, sterk en vrolijk in het leven staan? Wil jij zelf medelijden afroepen of wil je gezond en krachtig de wereld in kijken? Echt waar, de keuze is aan jou en als ik het kan, lukt het jou zeker. Het duurt even en het vergt veel aandacht maar we zijn er toch. Want geloof me: it’s a mindset die je kunt leren, trainen en die je vertrouwen kunt geven zodat je kunt gaan leven zoals het leven werkelijk bedoeld is: met liefde, positiviteit en genegenheid.

 

Wil je meer lezen? Kijk dan eens in mijn boek Pluk je Geluk…

Pluk je Geluk is een boek waarin je dichter bij jezelf en bij je eigen geluk komt te staan, door je lichamelijke, psychische en spirituele kant in balans te brengen met behulp van mooie oefeningen, voeding, tips en adviezen.

In ongeveer een maand leer je jezelf gezond en mentaal sterk te maken door een lifestyle te creëren die bij jou past, met de juiste voeding en balans voor lichaam en geest. Elke dag krijg je een schrijfoefening, een overdenking, een training en een gezond recept om je energie, zelfvertrouwen en positiviteit mee te geven. Vind je dit interressant: kijk dan op deze link https://writinggirl.nl/product/pluk-je-geluk-2/ en bestel ‘m snel en begin morgen nog!

 

Heb je vragen? Mail me gewoon, je krijgt altijd antwoord: info@estherkreukniet.nl

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 4 =