Dag 24: Sterk zijn

Soms komen emoties sterker binnen dan bij zelfverzekerde, sterke personen. Bij navraag bleken ook die mensen zichzelf te beschermen en zich zelf voortdurend toe te spreken met gevleugelde uitspraken als: “Snel vergeten deze ….” of “daar moet je overheen stappen”, “een streep eronder” of “morgen weer een nieuwe dag”, “nieuwe ronde, nieuwe kansen, van fouten leer je, en door tegenslag kom je sterker uit de strijd.” Klopt allemaal maar je moet het wel doen. Want bij mij staan ook soms de emoties in mijn keel of de tranen achter mijn ogen en moet ik toch door. Hoe hard het ook is. Om mezelf te wapenen en te focussen op goede vooruitzichten denk ik aan de mooie tijd die voor me ligt, de plantjes die aan het wortelen zijn en de gedachte aan de drie maanden dat je deze rit uit gaat zitten. Focus. Wees sterk. We gaan door, naar dat ene doel. Gooi alles wat er niet bij hoort weg en ga door met leven. VERTROUW ER ECHT OP DAT ALLES GOED KOMT! Dat is je basis, dat is de kern die je moet hebben om kracht uit te putten. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. Sterker nog: zo meteen een nieuw uur met nieuwe kansen. Klaar ermee!

Hoeveel gradaties zou jij jezelf nog sterker kunnen maken zonder dat je je gevoel verliest?

Om je een voorbeeld te geven: toen mijn relatie niet lekker liep, was ik sterk voor mezelf: dit is niet wat ik wil, ik weet dat iemand niet gaat veranderen dus ik wil niet dat je telkens weer verdrietig wordt. Neem een stap terug, bekijk of het echt zo erg is en relativeer. Klaar ermee.  Maak jezelf niet ziek met gedachten, geloof dat het leven zo loopt en dat het beste naar je toekomt want je bent een goed mens! Laat de stroom aan gedachten los, praat er met iemand over als het je oplucht en gooi het van je af. Door op te schrijven, door een stuk te gaan lopen, een film te bekijken of een boek te lezen.  Focus op de mooie dingen die komen gaan, de liefdes die nog op je pad komen en de vooruitzichten in de toekomst.

En hoe kun je dat eenvoudig doen?

Door in het hier en nu te leven en je aan je gezonde levensstijl vast te houden, nog beter dan voorheen want dat is je uitweg naar het leven dat je zo graag wilt. GELOOF IN JE ZELF!!

Koken is ook een mooie afleiding en laat je goed voelen, dat je iets goed kan en lekker constructief bezig bent goed voor jezelf te zorgen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 13 =