Verandering

workshops, coaching, redactie, boek schrijven,

In iedere Cenz geeft Esther Kreukniet (42) haar kijk op zorg en gezondheid. Esther is communicatie consultant, werkt als freelance journaliste voor diverse tijdschriften en kranten en schrijft boeken bij uitgeverij de Boekerij/Meulenhoff. Haar laatste roman Carte Blanche werd door Margriet verkozen als hét vakantieboek voor de zomer. Esther woont in Oostvoorne aan zee en heeft een zoon (Bo) van 11.

De wereld veranderd in een recordtempo, ik merk het aan alles. De economie, technologie, de media, het onderwijs, de zorg en vooral de mensen passen zich in rap tempo aan. Veranderingen gaan snel, dat is een gegeven, maar is verandering altijd een verbetering?

Vorige week was ik in de nieuw geopende Apple store en liep als een soort Alice in Wonderland rond. Tegenwoordig is je Ipad of je smartphone niet alleen het middel om te bellen, internet, social media, foto’s delen of gaming voert de boventoon. Home is where your phone is, zo denkt de consument tegenwoordig. Mijn ouders weten niet meer wat ze meemaken en proberen dit computertijdperk nog te begrijpen, terwijl mijn zoon alle nieuwe snufjes bijna vanzelfsprekend vindt. Want zoals de wereld in hoog tempo verandert, zo veranderen wij mee. De vraag is waar willen we naar toe in de toekomst en waar voelen we ons goed bij?

Ook de zorgsector verandert in rap tempo en de kranten staan er bol van. De vergrijzing en het aantal chronisch zieken stijgt. Door medische technieken wordt de gemiddelde Nederlander steeds ouder en dat betekent dat de groei van de zorguitgaven evenredig groeien. Wij moeten kiezen of we een basisverzekering bij onze verzekeraar afsluiten of een aanvullende verzekering. Door de bomen zien we het bos niet meer en juist nu is goed advies ontzettend belangrijk. Kies een zorgverzekering die bij je gevoel past en luister naar waardevol advies. Als je dicht bij jezelf blijft, neem je vanzelf de juiste beslissingen.

Verandering is alleen een verbetering als het goed voelt, zo simpel zie ik het. Alles om je heen kan veranderen behalve jouw innerlijke normen en waarden. Zolang jij dicht bij jezelf blijft en kritisch beoordeelt of sommige veranderingen wel bij je passen, zijn het in ieder geval al waardevolle verbeteringen. Al verandert de wereld nog zo snel – het onderbuik gevoel verandert gelukkig niet. Juist in deze tijd kan ik je maar een tip geven: luister naar je hart en gebruik je gezonde verstand!

Liefs, Esther

0 replies on “Verandering”