Dag 30: Pinksteren

Overmatig piekeren – hoe overwin je dat?

Kerst, Pasen, Pinksteren, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Koninginnedag – waar dienen die feestdagen toch voor? Ten eerste zijn het natuurlijk tradities of religieuze gedenkwaardige dagen, maar ten tweede wordt het in stand gehouden voor een stukje bezinning en bewust wording.

Juist bij deze feestdagen- je leeft er naar toe en je viert iets- sta je even stil in het leven dat anders voorbij dendert. Persoonlijk sta ik er altijd even bij stil en vier het ene feest wat uitbundiger dan de andere – maar met Pinksteren had ik zeker niets, ik wist niet eens wat het betekende. Ik zocht het op en pinksteren betekent de dag van de kracht en de heilige geest die neergedaald is op mensen… Non- religieus vertaald: het is de dag dat de batterij volgeladen is en er weer gefeest mag worden na de periode van zaaien en bewustwording na al die dagen als Pasen, hemelvaart enzovoorts. We krijgen kracht over ons uitgespreid, kracht om mensen lief te hebben, je talenten te ontwikkelen en het leven te vieren. Iets wat best natuurlijk is want nu breekt de periode van lente en zomer aan, de periode dat mensen open staan voor liefde, de zon kracht geeft aan mensen waardoor ze meer durven. Het is het einde van een periode vol bezinning en het begin van een viering om de vruchten te plukken. Dus wanneer je ook aan dit boek of deze blog begonnen bent- vandaag is het een beetje Pinksteren! In je hart, in je body, mind and soul. Je hebt hard aan jezelf gewerkt door open te staan, dit boek te lezen en je positief op te stellen. Je respecteert iedereen en de natuur en je hebt je basis gevormd waarop je verder kunt. En dat moet op een mooie, liefdevolle manier gevierd worden – door jouw positieve mooie uitstraling zul je merken dat je een positieve uitwerking op mensen hebt en dus ook indirect een klein beetje mee helpt aan het verbeteren van de wereld! Je bent goed bezig, je bent op dag nummer dertig, een derde zit er op en je kunt je nu mentaal gaan voorbereiden op het tweede deel dat komen gaat – het opbouwen en het oogsten.

Hoe voel je je nu? Is er iets dat je na dertig dagen opvalt?

En voel je je nu eens niet schuldig over de oogst – je krijgt wat je toekomt!

Gefeliciteerd! Je hebt Deel I in 30 dagen succesvol afgerond. Een hele prestatie en vooral knap dat je het hebt volgehouden. Je kunt trots zijn op je zelf. De volgende pagina kun je beschrijven hoe je de afgelopen dertig dagen hebt ervaren, wat je fijn vond en waar je tegen aan liep, wat je moeilijk vond en wat je juist heel makkelijk vond, waar je trots op bent en wat je zeker gaat volhouden. Wat je doel is en of je merkt dat het al dichterbij komt. Of je veranderingen in je lichaam merkt maar ook mentaal. Waar je iets aan gehad hebt en welke inzichten je hebt gekregen. Schrijf het op!

Dit was het voor deel 1, de uitgebreide versie vind je in mijn boek Fix Geluk met heerlijke recepten, bewegingsoefeningen en inspirerende quotes voor een sterk en gezond lichaam en geest.

In het tweede gedeelte gaan we positieve dingen in je leven integreren. Heel belangrijk om te weten: je kunt een pauze inlassen, sommige mensen leggen dit boekje even een paar dagen of weken weg om alles te laten bezinken of bewust te worden voordat ze verder gaan. Andere mensen zitten in de flow en kunnen niet wachten om verder te gaan – it’s up to you!
Deel II gaan we je hersens trainen positief te denken – de eerste paar dagen met een aantal tools, de overige dagen met postieve beeldvorming – bewust en onbewust. Bedoeling is nog steeds dat jij veel blijft schrijven, in dit boekje, in een apart schriftje of op je computer – het vormt een schrijftherapie voor jezelf waar je echt iets aan hebt. Je schrijft jezelf als het ware naar de antwoorden toe. Jij bent je eigen dokter en jij creeërt de levenswijze waar jij je zo lekker bij voelt – je bent goed op weg!

Wil je meer weten? Aarzel dan niet om te mailen op info@estherkreukniet.nl.

And remember: het is niet de eindbestemming die er toe doet, het is de reis ernaar toe.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =